Ruganje fudbalskoj javnosti

Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine gromoglasno u maju ove godine na cijelu narednu sezonu suspendovao sudiju Antoni Bandića, ovaj “čovjek u crnom” ponovo sudi.

Bandić je u prvom kolu Prve lige Federacije BiH bio asistent između Travnika i Slaven Živinice, dok je u drugom kolu delegiran za glavnog sudiju na utakmici Slaven Živinice – Methallege.

Predsjednik Komisije za sudije i suđenje Vladimir Dominković i predsjednik komisije za takičenje Naim Basara su Bandića delegirali i za treće kolo za utakmicu između Rudara i Orašja.

Podsjećamo, u maju ove godine Antoni Bandić suspendovan je zbog spornog penala na utakmici Radnik – Zrinjski sa kraja prošle sezone, penala koji je praktično odlučio o prvaku Bosne i Hercegovine i koji je u uveliko degradirao renome domaće lige i sve ono što je dobro napravljeno u protekloj sezoni.

Sada je jasno da je sva pompa oko Bandićeve suspenzije bilo još jedno mazanje očiju javnosti od strane moćnika Fudbalskog saveza BiH i nižih regionalnih saveza koji su u u javnosti ispali pravični, a u praksi Bandića nisu kaznili, jer su im očito lični interesi daleko ispred interesa bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)