Novi udar na bh. fudbal

Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine gromoglasno u maju ove godine na cijelu narednu sezonu suspendovao sudiju Antoni Bandića, ovaj “čovjek u crnom” ponovo se pojavio u ulozi glavnog suca, već u drugom kolu nove sezone.

Bandić je prošlo kolo bio asistent u utakmici Prve lige Federacije BiH između Travnika i Slaven Živinice, dok je danas delegiran za glavnog sudiju na utakmici Slaven Živinice – Methallege.

Antoni Bandić suspendovan je zbog spornog penala na utakmici Radnik – Zrinjski sa kraja prošle sezone, penala koji je praktično odlučio o prvaku Bosne i Hercegovine.

Da li je FS BIH svjesno želio zamazati oči javnosti te Bandiću izreći suspenziju za Premijer Ligu, a pustiti ga da sudi Prvu ligu Federacije ili određeni članovi različiti nivoa fudbalskih organizacija namjerno miniraju bh. fudbal je nepoznato, ali sigurno kako je ovo poruka svima da se propusti, greške i malverzacije u bh. fudbalu nagrađuju, a ne kažnjavaju.

Nakon lakrdije sa suspenzijom NK Široki Brijeg ovo je još jedan od događaja koji će dodatno degradirati ugled krovne kuće bh. fudbala u javnosti, ali i u očima UEFA-e i FIFA-e.

(Reprezentacija.ba)