Ivica Osim, Dušan Bajević i Sead Kajtaz ističu da ima puno pozitivnih stvari koje prate krovnu kuću bh. fudbala od 2011. pa dosad

Za sve što se dešava u bh. fudbalu glavni i dežurni, a često i jedini, krivac je Nogometni/Fudbalski savez. Naravno, niko i nema namjeru da od krovne kuće bh. fudbala pravi idealnu sportsku instituciju, jer da bi stanje u domaćem fudbalu bilo bolje, potrebno je da bolje rade svi sportski radnici, ne samo oni u Savezu, navodi se na službenoj stranici krovne kuće bh. nogometa.

Ne braneći Savez, kojem sa ima štošta zamjeriti, ali ne može Savez biti kriv za situacije u klubovima, i dosad nebrojeno puta pisano, nepostajanje jasnih ambicija i ciljeva istih tih klubova.

Očito začuđeni, a kako smo vidjeli, pa i po glasu prepoznali, i pomalo izrevoltirani stalnim napadima članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Izvršnog odbora NS/FS BiH, a same legende naše fudbalske scene, Ivica Osim, Dušan Bajević i Sead Kajtaz ističu da ima puno pozitivnih stvari koje prate krovnu kuću bh. fudbala od 2011. pa dosad.

“Svjedoci smo svih dešavanja u Savezu od 2011. Svjesni smo da ima zamjerki javnosti, jer našem narodu je teško ugoditi i većina misli da može sve preko noći, ali treba biti realan i sagledati sve stvari od 2011. Onda ćete svi vidjeti da ima pozitivnih promjena i da je toliko dobrih stvari učinjeno za ovih šest godina da ih je teško pobrojati, pa čak i onima koji znaju brojati”, priča legendarni Osim.

Dušan Bajević ističe da je Savez stabilan i da se kao ovakav mora sačuvati.

“Mi, članovi Odbora, štitimo, čuvamo i radimo za dobrobit fudbala u cijeloj BiH i samo na ovakav način možemo sačuvati ovako jak i stabilan Savez na čelu sa gospodinom Begićem (Elvedinom op. a)”, riječi su Bajevića.

“Znamo da određene snage pokušavaju destabilizovati ovu kuću, kako bi vratili ‘točak historije’. To im nećemo dozvoliti jer svojim učešćem u radu svjedočimo kako je ovaj dosadašnji put, jedini ispravan put do uspjeha”, kazao nam je Kajtaz.

(Reprezentacija.ba)