Fudbaleri TOŠK-a i U19 selekcije BIH odigral revijalni meč u Tešnju

Povodom proslave 90 godina postojanja FK TOŠK, jučer je na stadionu „Luke“ u Tešnju gostovala „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine, kojoj je ovo prvo okpljanje u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, javlja Fudbalski savez BiH.

Izabranici Tonija Karačića su dva dana boravili u zeničkom Trening kampu gdje su odradili tri treninga, a danas su u prijateljskom meču remizitali sa TOŠK-om 1:1.

Prije početka utakmice generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković uručio je predstavnicima tešanjskog kluba uokviren dres reprezentacije BiH sa brojem 90.

U prvom poluvremenu bh tim je imao tri prilike nakon prekida, ali su pokušaji glavom Nedima Hadžića, Edisa Smajića i Rijada Sadikua bili neuspješni. Najbliži pogotku bio je Smajić koji je pogodio prečku.

Upravo je Smajić bio i strijelac jedinog  gola u prvom periodu igre. Krilni napadač naše juniorske selekcije je u 38’ prošao po desnoj strani protivničkog šesnaesterca i pogodio suprotni ugao gola TOŠK-a za 0:1.

Odličnu priliku na otvaranju drugog poluvremena imao je Tomas Dadić, kada ga je odlično proigrao Ahmed Buljubašić, ali je šut napadača bh tima iskosa sa desne strane zaustavio golman domaće ekipe.

Dobru šansu TOŠK je imao u 60’ preko Kršića, ali je golman Pilipović bio na visini zadatka. Ipak, minutu posllije Aleksandar Kršić ponovo kreće ka golu bh tima i ovaj put je bio precizan za 1:1.

U narednim minutama oba tima su imala nekoliko prilika, a najbolju za „U-19“ selekciju BiH je propustio Nermin Hajdarević u 84’. Predrag Vladić je centrirao sa desne strane, a na suprotnoj stativi ostao je sam Hajdarević koji pogađa protivničkog golmana.

Dvije minute prije kraja utakmice pokušao je i Anel Šabanadžović sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Po završetku utakmice selektor bh juniora Toni Karačić je izjavio: „Nakon tri treninga u Zenici odigrali smo danas utakmicu i sada imamo jasniju sliku o ovom timu. Meč je odigran po teškom i sparnom vremenu, ali ekipe su pokazale dobru igru. Na kraju neriješen rezultat je i najrealniji. Zahvalio bih domaćinu na gostoprimstvu.“

TOŠK-Bosna i Hercegovina „U-19“ 1:1 (0:1)

Stadion: „Luke“, Tešanj.

Golovi: 0:1 Smajić (38’), Kršić (61’).

TOŠK: Dizdarević, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kršić, Maglić, Sinanović, Gafurović, Suljić, Skulić, Lukmirak.

BiH: Filip Vasilj, Saša Perić, Amar Beširević, Milan Mirić, Amar Ćatić, Stefan Kovač, Nedim Hadžić, Demirel Veladžić, Edis Smajić, Rijad Sadiku, Vladan Danilović. Igrali su još: Vukašin Pilipović, Tomas Dadić, Amir Velić, Anel Šabanadžović, Predrag Vladić, Luka Knežević, Amar Beganović, Ahmed Buljubašić, Halid Šabanović, Nikola Vuletić, Adin Omić. Selektor: Toni Karačić.

(Reprezentacija.ba)