Revanš utakmice trećeg pretkola Europa lige

Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega danas će igrati revanš mečeve 2. pretkola Europa lige, javlja Fena.

Željezničar će u Stocholmu pokušati savladati favorizovani AIK, a prvi meč odigran na stadionu ”Grbavica” završen je bez golova.

Trener ”plavih” Slavko Petrović rekao je pred ovaj meč da njegovi igrači moraju igrati kao u prvom meču u Sarajevu.

– Morat ćemo igrati sa 100 posto koncentracije jer nas očekuje odlična ekipa koja će od prvog minuta vršiti pritisaki i pokušati doći do gola. Znam da nas očekuje ofanziva, a mi ćemo to pokušati iskoristiti za kontranapade – rekao je Petrović.

Revanš 2. pretkola Evropske lige između AIK-a i Željezničara će biti odigran večeras na stadionu ”Friends Arena” u Stockholmu, s početkom u 19.00 sati uz direktan TV prijenos na SportKlub1.

Široki Brijeg na stadionu ”Pecara” dočekuje škotski Aberdeen. Osvajač Kupa BiH pokazao je u prvoj utakmici koja je završena remijem (1:1) da može ravnopravno igrati sa Škotlanđanima, tako da se u taboru Širokog s pravom mogu nadati 3. pretkolu.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić naglasio je da gostujući remi daje njegovom timu pravo da se nada 3. pretkolu, te da ne očekuje promjene u stilu igre Aberdeena.

– U gostima smo odigrali odlično i sada se možemo nadati narednoj fazi takmičenja. Možemo igrati još bolje, a mislim da će Aberdeen i na Pecari igrati agresivno, na duge lopte – izjavio je Sablić.

Utakmica između Širokog Brijega i Aberdeena počinje u 20.45 sati na stadionu ”Pecara” uz direktan TV prijenos na ArenaSport1.

(Reprezentacija.ba)