Izvršni direktor HNS-a tvrdi kako je Šimunović donio ovu odluku jer se ne vidi u perspektivi hrvatske reprezentacije

Stoper škotskog Celtica, Jozo Šimunović (22), postao je glavna tema bosanskohercegovačkih, ali i hrvatskih medija, nakon što je odlučio obući dres naše državne selekcije.

Šimunović je potvrdio ove navode i obrazložio svoju odluku, a na sve to komentar je dao i Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović.

“Znamo za njegovu odluku. Obavljeni su razgovori s njegovim roditeljima, razgovarali smo i s Nogometnim savezom BiH. Korenspondencija je trajala, ali Jozo Šimunović je insistirao da zaigra za BIH. Nije bilo načina da ga se nagovori na promjenu odluke, on je ljut. Ne vidi se u perspektivi u hrvatskoj reprezentaciji i to je to… Nema nikakve drame”, kazao je Vrbanović za Sportske novosti.

On smatra kako je Šimunović vjerovatno izgubio strpljenje.

“Gledajte, što ćemo sad lamentirati oko toga. Izbor je bio njegov. Ako je on odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu, svako nagovaranje na promjenu odluke gubi smisao. Naravno, ja se ne želim niti jednog trenutka miješati u bilo kakve izborničke odluke, pričati o tome je li ili nije trebao biti pozvan”, govori Vrbanović i nastavlja:

“Šimunović je svakako dobar nogometaš, ali držim da je veća tragedija za reprezentaciju – Arijan Ademi! To je za mene tri puta veća tragedija. Naravno, Ademi prije onih događaja. Ademi, onaj pravi Ademi sigurno ima mjesta u hrvatskoj reprezentaciji. Znate, reprezentacija nije klub, pa da kažeš da si pogriješio što u momčad nisi stavio nekog igrača, doveo ga… Ako Šimunoviću hrvatska reprezentacija nije izazov, onda što ćemo dalje pričati? Reprezentacija je najveća vrijednost hrvatskog nogometa, za koju svi naši reprezentativci kažu da je svetinja. Ukoliko on to nije osjetio… Eto, da smo ga nagovarali, kako bismo mu mogli garantirati da će biti pozvan na sljedeća okupljanja, tko mu može dati tu garanciju? Ništa, sam je odlučio, želim mu sreću”.

(Reprezentacija.ba)