Bivši bh. selektor bez dlake na jeziku

Enter Zagreb je u svom segmentu Privatna Lajna ugostio legendarnog Ćiru Blaževića, a on je bez dlake na jeziku dao svoje mišljenje o Mamiću, Šukeru, Modriću…

Trener svih trenera otkrio je i zašto je otišao u mirovinu, prenosi Goal.

“Teško pitanje, sinko moj. Ja sam otišao u penziju jer me otjerala moja dob, ne moje fizičko i duševno stanje. Nikad bolji trener nisam bio nego sad. Prije sedam godina da ne govorim”, rekao je Ćiro Enterovom slušatelju Maximilijanu koji je 15 minuta postavljao pitanja, a naravno dotakao se i vrućih tema.

“Mamić i Šuker, oni su mi napravili najveće zlo – ne samo meni, nego i rezultatu hrvatske reprezentacije. Da nisu imali taj antagonizam prema meni, da su me uzeli kao nekog lijevog savjetnika, mi bi bili prvaci Evrope sto posto, sto posto. Mamić i Šuker imaju tako veliki ego, misle da ne trebaju imati pored sebe nikoga tko bi im mogao uzeti dio njihovog značaja, pa su me bacili kao zadnje smeće u stranu”, iskreno je ‘opalio’ Ćiro i osvrnuo se na Modrića.

“Mislim da smo svi pomalo nepravedni prema jednom našem velikanu kao što je Modrić… On je najveći ambasador Hrvatske. Napadati Modrića je toliko nepravedno i žao mi je, no nadam se da će se to smiriti jer on nije mangup. On je jedno osjetljivo, profinjeno biće i bojim se jako da bi to moglo jako utjecati na njihov učinak. Nadam se da će naći nekog pametnog psihologa koji će mu objasniti da on nema pravo biti hendikepiran jer mi samo čekamo priliku da nekog razvalimo”.

Ćiro je i otkrio tko ga je najviše impresionirao tijekom cijele karijere.

“Ne mogu nikoga suprotstaviti Šukeru i Bobanu, ali mene je u karijeri najviše impresionirao Safet Sušić. Gledao sam jednu utakmicu u Parizu s Dragoslavom Šekularcem, a on mi kaže kako je Sušić bolji i od njega”.

(Reprezentacija.ba)