fkfkSarajevo u četvrtak igra revanš meč prvog pretkola Europa lige protiv Zarije

Fudbalski klub Sarajevo želi upoznati navijače sa tehničkim informacijama uoči sutrašnje, uzvratne utakmice kvalifikacija za Europa ligu.

Sarajevo na Koševu dočekuje FC Zaria Balti sa početkom u 20 sati.

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” se otvaraju u 18.30 sati. Fudbalski klub Sarajevo preporučuje svim svojim navijača na zapadnoj, sjevernoj i istočnoj tribini da na sutrašnju utakmicu dođu u obilježjima kluba, u BORDO i BIJELIM bojama, dresovima, majicama, šalovima i ostalim rekrvizitama.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu. Vrijedi istaći da sva djeca starosti do 12 godina, mogu za ovu utakmicu kupiti ulaznicu po jeftinijoj cijeni, od 3 KM kako bi mogli gledati susret i to u odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo danas i sutra do 18 sati.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska. Za navijače bit će obezbijeđen parking ispred Olimpijske dvorane “Zetra” uz naplatu, a za gledaoce sa BORDO VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta “Zehra Mujdović”, kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje svoje navijače da se pridržavaju prethodno navedenih uputa, te da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, obzirom na izuzetno velike kazne UEFA-e u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera. Primjera radi, prije nekoliko godina, Fudbalski klub Sarajevo morao je platiti kaznu u iznosu od 20.000 eura zbog sjedenja navijača na stepenicama za vrijeme utakmice.

INFORMACIJE O ULAZNICAMA:

Navijači i simpatizeri svoje ulaznice danas mogu kupiti do 20 sati na sljedećim lokacijama:

SRIJEDA (05.07.2017)

– Bordo FAN SHOP-ovi (ul. Maršala Tita 38b/ Bezistan); od 10 do 20h,

– Prodajna mjesta; Plato KSC Skenderija, Tržnica “Markale”,

– Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo (ul. Maršala Tita 38b); od 08 do 18h – ULAZNICE ZA ČLANOVE KLUBA PO JEFTINIJIM CIJENAMA I ULAZNICE ZA DJECU.

ČETVRTAK (06.07.2017)

– Prodajna mjesta na stadionu Koševo: od 12.00h se otvaraju,

– Bordo FAN SHOP-ovi (ul. Maršala Tita 38b/ Bezistan); od 9 do 18.00h,

– Prodajna mjesta; ispred Tržnica “Markale”, Plato Skenderija; od 9 do 18.00h,

– Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo (ul. Maršala Tita 38b); od 08 do 18h – ULAZNICE ZA ČLANOVE KLUBA PO JEFTINIJIM CIJENAMA I ULAZNICE ZA DJECU.

(Reprezentacija.ba)