U taboru “bordo” tima vlada dobra atmosfera pred revanš meč prvog pretkola Europa lige

Fudbalere Sarajeva u četvrtak očekuje uzvratni meč prvog pretkola Europa lige protiv moldavske Zarije Balti na Koševu.

Sarajevo je prošle sedmice poraženo u Moldaviji rezultatom 2:1, a gol u gostima timu Mehmeda Janjoša daje optimizam da pred svojim navijačima mogu ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja.

U taboru “bordo” tima vlada dobra atmosfera a tim se vrijedno sprema za taj susret u Trening centru na Butmiru.

Defanzivac Sarajeva Saša Novaković uoči treninga je kazao da njegov tim nema šta kalkulisati na Koševu i da moraju Zariju napasti, budući da imaju negativan rezultat iz prvog meča, javlja Fena.

“Analizirali smo naše greške, pogotovo iz prvog poluvremena koje je bilo katastrofalno i to nas je koštalo negativnog rezultata. Sada se pripremamo, danas ćemo napraviti taktički trening i dogovoriti kako ćemo ih napasti”, izjavio je Novaković.

Strijelac gola u Moldaviji, Marko Mihojević je istaknuo da poštuje Zariju ali smatra da je njegova ekipa pokazala više na gostovanju.

“Postigao sam bitan pogodak, koji mi je jako drag. Ne mislim da je važno ko postiže golove koliko je važno da ostvarujemo dobre rezultate. Očekujemo dobar rezultat i svakako prolaz dalje”, poručio je Mihojević.

Dodao je da je ekipi potrebna pomoć publike te da Sarajevo može do pobjede.

“Dat ćemo svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti željeni trijumf. Trebamo ponoviti igru iz drugog poluvremena sa gostovanja, možemo ponoviti angažovaniji i čvršći pristup”, rekao je Mihojević.

Prvotimac Anel Hebibović je istaknuo da će pogodak u gostima možda biti presudan za prolaz dalje.

“Najbitnije je da nema povrijeđenih. Zarija je dobra i spremna ekipa”, zaključio je Hebibović.

Utakmica između Sarajeva i Zarije igra se u četvrtak od 20.00 sati.

(Reprezentacija.ba)