Prvo pretkolo Europa lige

Danas su na programu susreti prvog pretkola Europa lige, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Prvi će na teren fudbaleri Sarajeva, koji od 19,00 sati igraju u Moldaviiji protiv Zarije Balti.

“Imamo jako dobar utisak o samom gradu, dobro smo dočekani. Sutra nas očekuje utakmica protiv jedne iskusne ekipe, koja zna igrati na rezultat i učinit će sve sa njihove strane, kako bi prošli u naredni krug utakmicečnja. Sarajevo i Zaria su tu negdje po kvalitetu, ali je sigurno da smo mi došli u Moldaviju sa jasnim ciljem. Želimo pružiti dobru utakmicu i sa što boljim rezultatom dočekati revanš”, rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Željezničar će na stadionu “Grbavica” od 20,45 sati ugostiti crnogorsku Zetu.

Trener Željezničara Slavko Petrović smatra da njegova momčad ima realne šanse za prolazak u drugo kolo.

“Dugo smo čekali da se na našem stadionu odigra evropska utakmica. Imamo jednog protivnika koga poštujemo i mislim da ćemo u ove dvije utakmice biti bolji i proći u drugo pretkolo. Izgubili smo jednog od najboljih igrača u vidu Stevanovića, na tu poziciju se nametnuo Zec. Doveli smo Graovca, imamo jednu dobru ekipu koja ima realne šanse da prođe u drugo kolo”, kazao je Petrović na jučerašnjoj press konferenciji.

Treći bh. predstavnik, Široki Brijeg će od 20,30 sati na svom terenu igrati protiv Ordabasyja iz Kazahstana.

Šef stručnog štaba Širokobriježana Goran Sablić vjeruje u povoljan rezultat.

“Kući moramo napraviti povoljan rezultat kako bismo u revanšu imali realne šanse za prolazak. Dosta sam ih analizirao i mislim da se može igrati protiv njih. Odlučivat će detalji i zato ćemo sutra morati odigrati pametno”, riječi su trenera Širokog Brijega.

(Reprezentacija.ba)