Pomoćni trener Sarajeva pred prvi meč prvog pretkola Europa lige

Fudbaleri Sarajeva danas su otputovali u Moldaviju, gdje će prekosutra odmjeriti snage sa Zarijom Balti u okviru prvog pretkola Europa lige.

U taboru bordo tima vlada dobra atmosfera, a pomoćni trener kluba Zijad Švrakić ističe da se na daleko gostovanje ide s jasnim ciljem, javlja Fena.

“Želimo ostvariti što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na našem stadionu. Naravno, želimo pobjedu i smatram da imamo svoju šansu. Analizirali smo ekipu Zarije. Riječ je o dobroj ekipi, ali oni imaju nedostatke u svojoj igri, koje smo uočili kroz nekoliko utakmica što smo pogledali”, dodao je Švrakić.

Istaknuo je da je situacija u ekipi dobra, te da nema povrijeđenih igrača izuzev Livaka, koji je ostao u glavnom gradu BiH.

“Svi igrači ravnopravno konkurišu za sastav i nadam se će tako biti i poslije zvaničnog treninga u srijedu navečer”, potcrtao je Švrakić.

Smatra da je dobro što Sarajevo prvu utakmicu igra na gostujućem terenu.

“To nam otvara više mogućnosti, jer je ovo prvo poluvrijeme ovog dvoboja. Nadam se da ćemo zajedno sa svima okupljenim oko FK Sarajevo slaviti poslije ovih utakmica i radovati se prolasku u narednu rundu takmičenja”, poručio je Švrakić.

Utakmica između Zarije Balti i Sarajeva na rasporedu je u četvrtak s početkom u 20.00 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19.00 po srednjoevropskom.

(Reprezentacija.ba)