Fudbalski klub Sarajevo dobio je novog kapitena

U večernjim satima jučerašnjeg dana, stručni štab Bordo kluba upriličio je glasanje među igračima, a prvotimci su izabrali Marka Mihojevića za novog kapitena Bordo kluba, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Dvadesetjednogodišnji talentovani defanzivac, koji je rođen 21. aprila 1996. godine u Trebinju imat će čast da predvodi ekipu Sarajeva na terenu u sezoni 2017/18.

“Izuzetna mi je čast ukazana od mojih saigrača i osjećam se jako sretno. Velika je obaveza, odgovornost, ali i čast nositi kapitensku traku najvećeg kluba u državi i za mene je ovo ogromna motivacija da pružam još bolje partije u dresu voljenog kluba.”, rekao je novi kapiten FK Sarajevo.

Mihojević je standardni član U-21 reprezenatacije Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući svojim borbenim nastupima na kraju protekle sezone dobio je nagradu “Ismir Pintol” od strane navijača FK Sarajevo.

Također, Marko je u proteklih godinu dana dva puta proglašen za najboljeg igrača mjeseca, a u dresu prvog tima Sarajeva odigrao je 52 službene utakmice, uz jedan postignut gol.

Put do prvog tima Sarajeva vodio je Marka kroz Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo, gdje je pružao sjajne partije i nagovijestio svoj veliki talenat, kojeg je potvrdio u prvom timu koševskog premijerligaša.

(Reprezentacija.ba)