Generalni sekretar NS BiH se nada da kazna neće biti rigorozna

Selekcije BiH i Grčke su prije sedam dana (9. juni) u Zenici odigrale 0:0 u meču šestog kola grupe H kvalifikacija za SP.

Nakon meča došlo je do verbalnog ,a onda i fizičkog sukoba igrača obje reprezentacije, a pomoćni trener naše selekcije Stephane Gilli je izbio zub grčkom reprezentativcu Giannisu Gianniotasu.

“Na osnovu onoga što se vidjelo na stadionu, ali i na snimku sa Bilinog Poljam bilo bi nerealno reći da ne očekujemo kaznu. Incident koji se vidio bio je evidentan. No, ne možemo sada pričati o tome ili nagađati kolika će biti kazna. Ne želimo se baviti špekulacijama, ali naša nadanja su da to neće biti drakonska kazna”, govori generalni sekterar NS BiH Jasmin Baković za Oslobođenje i dodaje:

“Kada kažem drakonska, onda mislim da bi sve moglo završiti novčanom kaznom. Naravno, bilo je i nekih priča i pisanja da će biti mečeva bez gledalaca ili oduzimanja bodova, ali realno je da je incident počeo na terenu, a ne na tribinama. Tako da ono što se dešavalo na tribinama dogodilo se samo na kraju i to je produkt dešavanja na terenu. Bilo je zviždanje himni Grčke i to je ono što su navijači izazvali, ali ne vjerujem da će to uticati, ponavljam, na neku rigorozniju kaznu osim na onu novčanu.

Baković je kazao da su male šanse da stadion u Zenici bude suspendovan.

“Sumnjam da će se to desiti, jer teško da ima osnova za nešto takvo. Također, fizički napad, čiji je gospodin Gilli bio vinovnik, iako ga on nije izazvao, je predmet rasprave  na sastavnku Disciplinske komisije FIFA-e. Dakle, bez obzira na to šta se desilo  i šta je izazvaolo gospodina Gillija, on je bio unofirmisano lice Saveza i zato je predmet istrake”, istakao je Baković za Oslobođenje.

(Reprezentacija.ba)