Vikend iza nas obilježili su fantastični potezi naših reprezentativaca Sejada Salihovića i Zvjezdana Misimovića. Taćnije, Salihovićeva "panenka" protiv Bayera, te Misimovićeva asistencija kod gola za Guizhou Renhe.

Begovićev Stoke City je gostovao kod Aston Ville gdje su "Lončari" odnijeli puni plijen, pobjedivši rezultatom 1:4. Begović je kako smo već i navikli bio odličan. Edin Džeko zbog prehlade nije nastupio u "petardi" Citya nad Fulhamom (5:0).

Pored Begovića zapažene nastupe ima i naš rezervni golman Jasmin Fejzić koji je u subotu upisao novi "clean sheet" i to protiv lidera, Kolna. Aalen je sa ovog gostovanja osvojio bod, 0:0.

Ermin Bičakčić se sa Braunschweigom nije dobro proveo na gostovanju kod Kolašinčevog Schalkea. "Rudari" su upisali pobjedu od 3:1, a po 90 na pomenutom susretu upisali su Bičakčić na jednoj i Sead Kolašinac na drugoj strani.

Osim ovog duela naših Zmajeva u Leverkusenu je Emir Spahić sa Bayerom ugostio Salihovićev Hoffenheim. U dosta uzbudljivoj utakmici gosti iz Sinsheima su trijumfovali sa 2:3. Prvi gol postigao je Sejad Salihović fantastičnom egzekucijom udarca sa bijele tačke. Spahić je u nastavku asistirao Kieslingu za 1:1. Salihović je igru napustio nakon 63. minute, dok je kapiten igrao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Spahićev Bayer se nalazi u nezavidnoj formi i pritisak u klubu postaje sve veći.

Radosna vijest jeste i 90 odigranih minuta našeg beka Mensura Mujdže u pobjedi Freiburga nad Werderom rezultatom 3:1.

Nakon suspenzije od pet utakmica zbog crvenog kartona, na teren se vratio Vedad Ibišević koji je u remiju minimalnoj pobjedi Stuttgarta nad HSV-om (1:0) odigrao svih 90 minuta.

U italiji se igrao derbi susret na Olimpico stadionu između Lazija i Milana. Utakmica je završena bez pobjednika, 1:1. Bh. reprezentativac Senad Lulić je u igru ušao u 54. minuti meča.

Miralem Pjanić je sa Romom trijumfovao na gostovanju kod Chieva. Vučica je slavila pobjedu od 0:2. Pjanić je odigrao svih 90 minuta.

Cijeli meč je upisao i Ognjen Vranješ koji je sa Elazigsporomo poražen na gostovanju kod Genclerbirligija, 3:1. Vranješ je zaradio i žuti karton u 47. minuti utakmice.

Veilko iznenađenje se desilo u Turskoj gdje je Galata poražena od autsajdera Kayserispora. Izet Hajrović je ovaj meč započeo od prve minute, a zamijenjen je u 65. minuti.

Medunjanin nije ulazio u igru u porazu Gaziantepa od Fenerbahcea, 0:3. 

Višćin Istanbul je ostvario novu pobjedu, a naš Zmaj Višća je ponovo bio na vrhunskom nivou. Postigao je gol i upisao dvije asistencije.

Senijad Ibričić je u remiju između Erciyespora i Sivaspora izborio penal za svoju ekipu. Meč je započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 36. minuti meča koji je završen rezultatom 1:1.

Hadžićev Sturm je na domaćem terenu porazio ekipu Wackera sa 3:1. Novopečeni reprezentativac Anel Hadžić je odigrao svih 90 minuta u ovom susretu.

U Hrvatskoj se igrao najveći derbi. Dvoboj između Hajduka i Dinama završio je u korist zagrebačke momčadi, 0:2. Avdija Vršajević je igrao do 58. minute, a Tino Sušić do 75. minute susreta.

Zoran Kvržić je zbog povrede propustio i utakmicu protiv Slaven Belupa. Rijeka je upisala nova tri boda i iskoristivši poraz Hajduka, popela se na 2. mjesto na tabeli.

Toni Šunjić je poražen sa Zoryom na domaćem terenu od Metlurga. Šunjić je igrao do 71. miute.

Pomenimo i prvijenac našeg povremenog reprezentativca Miroslava Stevanovića u dresu Alavesa protiv B tima Barcelone.

U Kini je Misimovićev Guizhou upisao pobjedu nad Liaoningom rezultatom 2:1. Najljepši potez na meču desio se kod prvog gola za Guizhou kada je Miske sjajno proigrao sugirača.

(Reprezentacija.ba)