Jedini gol na meču postigao je Haas u 12. minuti

U susretu drugog kola grupe 8 kvalifikacija za EP, mlada selekcija Švicarske je sa 1:0 u Bielu savladala Bosnu i Hercegovinu.

Prije utakmice desila se velika glupost i propust. Napad naše reprezentacije trebao je predvoditi Eremedin Demirović, ali naš najbolji napadač nije prijavljen od strane administracije reprezentacije i nije mogao nastupiti. Nejasno je i zašto je na klupi reprezentacije bilo manje igrača nego što UEFA dopušta.

Za našu selekciju su igrali: Karačić, Todorović, Mihojević, Radeljić, Memija, Redžić, Hadžiahmetović, Gojak, Beganović, Menalo i Kuzmanović.

Švicarska je očekivano dominirala u prvom poluvremenu i povela preko Haasa u 12. minuti meča.

U nastavku utakmice, izabranici Vinka Marinovića su igrali puno bolje, agresivnije i odlučnije te imali nekoliko dobrih prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Najbolju šansu za bh. tim, imao je Luka Menalo kada je pogodio prečku gola domaćina.

Priliku u nastavku su dobili Lončar, Anđušić i Aganspahić.

Spomenimo i da su naši igrači imali fantastičnu podršku bh. navijača, koji su tokom svih 90 minuta bodrili svoje ljubimce.

Utakmicu je pratio i selektor A tima Mehmed Baždarević.

U drugoj utakmici naše grupe, Lihtenštajn je na svom terenu izgubio od Rumunije rezultatom 0:2.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.