Zec potpisao trogodišnji ugovor sa FK Željezničar

Bosanskohercegovački napadač, Asim Zec, novi je fudbaler FK Željezničar. Zec je potpisao trogodišnji ugovor, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

 Asim Zec je rođen 23. januara 1993. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a već kao junior je otišao u češki Hradec. Nakon dvije godine u Češkoj vratio se u BiH gdje je igrao za Olimpic, Čelik, Velež, Travnik i Slobodu.

U prošloj sezoni je odigrao 29  utakmica za Slobodu, a postigao je devet golova. Za mladu reprezentaciju je odigrao dvije utakmice, a nosio je dres i kadetske i juniorske reprezentacije. Ovaj dvadesettrogodišnjak pored pozicije centralnog napadača, igra i obje krilne pozicije. Zec je dostavio brisovnicu Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona što potvrđuje da je slobodan igrač, te nema smetnji za registraciju fudbalera.

– Osjećam sam veoma sretno, zadovoljan sam što sam došao u najveći klub u BiH. Dobio sam priliku da napredujem dalje u mojoj karijeri i mislim da je ovo bio logičan slijed događaja. Znam da je ovo pravi potez i mogu samo obećati da ću na svakom treningu i u svakoj utakmici dati maksimum, kazao je Zec.

– Doveli smo mladog igrača koji će svojim tehničkim kvalitetima i brzinom donijeti puno našem timu. Nastavljamo ciljano dovođenje igrača, kockicu po kockicu slažemo ekipu za narednu sezonu, rekao je Aldin Čenan.

(Reprezentacija.ba)