Obavljena prozivka i prvi trening

Prozivka i početak priprema fudbalera Željezničara pred nastup u pretkolima Evropske lige, obavljeni su danas na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, javlja Fena.

Ekipa se odmorila od turbulentne završnice Premijer lige BiH u kojoj je Željezničar zauzeo drugo mjesto na tabeli, a pred trenerom Slavkom Petrovićem su izazovi formiranja ekipe koja će pokušati ostvariti što bolji rezultat u Evropi.

Veznjak Željezničara Zajko Zeba naglašava da je rano pričati o očekivanjima u Evropskoj ligi, te da su igrači odmorni i spremni za nove izazove.

“Nadam se da ćemo biti spremni za Evropu. Odmorili smo se od naporne sezone domaćeg prvenstva i sada se želimo pripremiti za Evropsku ligu. Pokušat ćemo doći što dalje možemo, ali mnogo toga će ovisiti o žrijebu, te dolascima i odlascima iz ekipe. Svi smo u treningu jer pauza nije bila duga, idemo ka novim pobjedama”, izjavio je Zeba.

Ekipu je ranije napustio Miroslav Stevanović, a treninzima Željezničara pridružili su se Dženan Zajmović i Daniel Gravoac, te juniori Aldin Hrvanović, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Tarik Džindo i Amar Beširević.

Sportski direktor Željezničara Aldin Čenan ističe da Željezničar radi na dovođenju pojačanja na deficitarnim pozicijama, te da je hrvatski napadač Ivan Lendrić najbliži izlaznim vratima kluba.

“Lendrić je još uvijek naš igrač, ali radimo na njegovom transferu. Postoji još interesovanja za naše igrače, ali ništa konkretno, tako da ne bih o tome sada govorio”, rekao je Čenan.

Dodao je da će na Kupres otputovati i juniori jer se u klubu potencira pitanje mladih igrača.

“Svjesni smo da mladi dobiju šansu obično kada u klubu nema novca. Međutim, potenciramo pitanje mladih igrača jer smo svjesni kakvu omladinsku školu imamo. Želimo da dobiju šansu i minute, a ne da samo budu broj u ekipi”, objasnio je Čenan.

Ekipa će trenirati nekoliko dana u Sarajevu a zatim će otputovati na Kupres.

(Reprezentacija.ba)