Baždarević zadovoljan zalaganjem igrača protiv Grčke

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević obratio se prisutnim novinarima na press konferenciji nakon duela BiH i Grčke u Zenici (0:0).

“Oni su došli po ono što su osvojili. Jako je bilo teško igrati protiv selekcije, koja ne želi da igra fudbal. Mislim da nismo agresivno počeli na početku utakmice. Što se tiče borbenosti, trčanja i želje moramo biti zadovoljni. Nezadovoljni smo zbog dva teško povrijeđena igrača i rezultata. Na nama je bilo da budemo ubjedljiviji. Ofanzivnije smo morali biti bolji. Na kraju se moramo zadovoljiti sa ovim neriješenim rezultatom i idemo dalje”, rekao je Baždarević.

Na pitanje zbog čega je zamijenio Kenana Kodru (ušao u igru umjesto Lulića u prvom poluvremenu), Baždarević kaže:

“Imali smo igrača pod žutim kartonom, a Ognjen Vranješ se žalio na povredu i mislimo da je Muhamed Bešić mogao da zamijeni i jedno i drugo. Tako da željeli smo njegovu agresivnost i nije bilo drugog razloga zašto smo izveli Kodru.”

O sukobu nakon utakmice između igrača obje reprezentacije, naš selektor je rekao:

“Mi smo znali šta nas čeka, tvrda utakmica. Imali smo mnogo problema, pet otkaza važnih igrača. Znate da je Miralem Pjanić igrao sa 60, 70% svojih kapaciteta. Nismo imali dovoljno snage da izdržimo njihov fudbalski bezobrazluk. Prvo poluvrijeme smo dobili mnogo batina. Dva igrača su nam završila u bolnici. Ipak, morali smo biti čvršči i jači te da smo morali više po stranama prolaziti.”

Do kraja kvalifikacija su ostala još četiri kola, a naša selekcija je trenutno treća u grupi iza Belgije i Grčke.

“Znamo da su do kraja još četiri utakmice. Belgija mora ići na gostovanje Grčkoj i mi tu vidimo šansu da Grčka izgubi bodove od Belgije. Najvažnije je da se skoncentrišemo na nas. Ja vjerujem da možemo sa četiri pobjede osvojiti drugo mjesto”, istakao je Baždarević i dodao:

“Grčku nikada niko nije podcijenio. Mi svi cijenimo grčki fudbal. Radi se o dobroj reprezentaciji i zaslužili su bod večeras. Imali su jednu veliku šansu, ali i mi smo propustili nekoliko dobrih prilika. Ipak, oni su večeras odlučili da ne igraju fudbal, da se brane i da osvoje ono po što su došli.”

(Reprezentacija.ba)