Baždarević će nakon treninga odabrati početnih 11

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević obratio se prisutnim novinarima na večerašnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela BiH i Grčke u Zenici.

“Prije svega poželio bih dobrodošlicu Grcima i želim da se ugodno osjećaju u Zenici. Večeras imamo zadnji trening, na kojem ćemo odlučiti ko će početi susret. Još uvijek imamo malih dilema, ali to ćemo večeras otkloniti. Miralem je jako dobro radio, pravili smo i rezervni plan, ali mislim da će biti spreman za 90 minuta”, jasan je bio Baždarević.

Baždarević smatra da bh. tima ima blagu prednost zbog domaćeg terena.

“Svi smatramo da imamo blagu prednost, jer se utakmica igra u Zenici. Ipak, to nekad ne mora biti prednost u ovakvim duelima, kao što je bilo u meču između Belgije i Grčke. Važno je kako će ekipa reagovati u ambijentu, koji će kao i uvijek biti odličan”, riječi su selektora.

Na pitanje o važnosti ove utakmice, Meša kaže:

“Ovo nam je trenutno najvažnija utakmica. Nadam se da ćemo dati sve od sebe tokom svih 90 minuta i doći do pozitivnog rezultata. Očekujemo da će oni igrati jako čvrsto, ali mi imamo igrače koji znaju odgovoriti na to. Grčka je fudbalska država prema kojoj imamo respekt i ja očekujem da će na terenu biti pravi spektakl.”

(Reprezentacija.ba)