Prvom treningu prisustvovalo 15 bh. reprezentativaca

Fudbalska reprezentacija BiH danas je obavila prvi trenin u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru uoči kvalifikacionog duela protiv Grčke, koji se igra 9. juna u Zenici.

Prvom treningu A selekcije BiH prisustvovali su Pirić, Šehić, Đumić, Bičakčić, Memišević, Cocalić, Zukanović, Jajalo, Prcić, Šunjić, Lulić, Stevanović, Duljević, Kodro, Ibišević i Džeko.

Od igrača koji su stigli nije trenirao jedino Rade Krunić. Igrač Empolija je ostao u hotelu podvrgnut terapijama jer se požalio na povredu unutrašnjeg ligamenta koljena.

U narednim danima saigračima će se priključiti Begović, Vranješ, Cimirot, Medunjanin, Bešić, Višća, Bajić i Hodžić, koji kasne zbog obaveza u svojim klubovima.

Miralem Pjanić će posljednji stići na pripreme, s obzirom da 3. juna (subota) igra finale Lige šampiona sa Juventusom protiv Reala.

Izabranici Mehmeda Baždarevića sutra će obaviti drugi trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a navečer će prisustvovati izboru najboljih pojedinaca u Premijer ligi BiH, koji će se održati u hotelu “Terme” na Ilidži sa početkom u 19,30 sati.

(Reprezentacija.ba)