Počelo okupljanje bh. reprezentativaca

Reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su danas da se okupljaju u hotelu “Hercegovina” na Ilidži gdje se predstavnicima medija, koji su došli u velikom broju, obratio selektor Mehmed Baždarević.

“Danas stižu igrači koji sinoć nisu imali utakmice. Pjanić i Medunjanin će se priključiti poslije jer oni imaju još obaveza u svojim klubovima. Uglavnom, pojedinci su već stigli i danas ćemo na treningu imati 20 igrača, a u nedjelju očekujem da budemo kompletni”.

Dodao je kako ima razloga za optimizam.

“Razloga za optimizam sigurno ima i svi moramo biti sretni što igramo ovakve utakmice. Moramo odgovorno i ozbiljno pristupiti meču. Nedostaju neki igrači, ali bitno je da budu zdravi oni koji su došli i da što spremnije dočekamo utakmicu koju ćemo, nadam se odraditi na najbolji način. Grčka je težak protivnik, ali imamo snage da napravimo dobar rezultat”.

Selektor smatra da igrači koji imaju iza sebe uspješnu sezonu mogu donijeti pozitivne stvari u tim.

“Dobra je stvar što dosta igrača dolazi nakon dobrih rezultata u svojim klubovima i sa pozitivnom energijom. Sigurno je da su i umorni jer je kraj sezone, ali imamo dovoljno vremena i da se odmorimo i da tu njihovu energiju prenesemo na cijelu grupu. Grčka ima svoje probleme, nedostaje i njima nekoliko igrača. Ipak, to je čvrsta ekipa sa kojom nije lako igrati i mi moramo biti spremni za jednu zahtjevnu utakmicu”.

Prvi trening bh. reprezentativci će odraditi danas u 18:00 sati u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru. Izjave za medije su planirane za 17:45.

(Reprezentacija.ba)