Trener Zrinjskog vjeruje kako Sarajevo može slaviti u gradskom derbiju

Trener Zrinjskog Blaž Slišković nada se kako bi “Plemići” u subotu s gostovanja kod Radnika konačno mogli donijeti tri boda koja bi ih kolo prije kraja ostavila u utrci za naslovom prvaka.

“Nadam se da ćemo na tom zadnjem gostovanju ostvariti pobjedu. Otkad sam ja došao ni na jednom gostovanju nismo ostvarili pobjedu i ako ne osvojimo naslov prvaka, to će biti jedan od razloga zašto nismo uspjeli”, kazao je Slišković uoči polaska momčadi Zrinjskog u Bijeljinu, gdje će u subotu, u okviru 9. kola Lige za prvaka, odigrati utakmicu s domaćim Radnikom.

Trener Zrinjskog vjeruje kako će izostanak motiva kod nogometaša Radnika, kao i veliki motiv kod njegovih igrača na kraju presuditi.

“Nakon što je Široki osvojio Kup, ambicije Radnika sigurno su splasnule jer više ne mogu izboriti Europu. Mi imamo tri puta veći motiv, tako da vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, doći do pobjede, a jednim uhom osluškivat ćemo što se događa u Sarajevu”, kazao je Slišković, prenosi Fena.

U isto vrijeme u Sarajevu igrat će se gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, a Slišković vjeruje da bordo tim može do pobjede. U tom slučaju bi Zrinjski pobjedom u Bijeljini ponovno zasjeo na vrh ljestvice te bi u zadnjem kolu u Mostaru protiv Slobode tražio pobjedu za potvrdu obrane naslova prvaka.

“Sarajevo je protiv nas prije tjedan dana u Mostaru i sada u srijedu u Širokom Brijegu pokazalo da se radi o kvalitetnoj momčadi. Pitanje je hoće li imati snage nastaviti u tom kontinuitetu. U svakom slučaju, radi se o gradskom derbiju koji je važan i za jednu i za drugu momčad. Vjerujem da Sarajevo može do pobjede što bi nama otvorilo vrata”, zaključio je trener Zrinjskog.

(Reprezentacija.ba)