Duel dva bh. igrača u finalu play-offa

U finalu play-offa Juniorske Bundeslige, koje se igra u ponedjeljak 22. maja, sastat će se momčadi Borussije Dortmund i Bayern Munchena.

Taj duel će biti posebno interesantan za sve nas, s obzirom da će se za trofej boriti dva bh. igrača.

S jedne strane to će biti Dženis Burnić (18), kapiten U19 momčadi Borussije, koji je sa klubom iz Dortmunda prošle godine uspio osvojiti titulu.

Njemu su pripale i najveće zasluge za plasman Borussije u drugo uzastopno finale, za koje je u polufinalu play-offa s ukupnih 5:3 nadigrala Wolfsburg.

Burnić je bio autor dva pogotka u prvoj polufinalnoj utamici, koju je njegov tim na strani dobio s 2:3.

U regularnom dijelu sezone, koji je Borussia okončala na prvoj poziciji Zapada, Burnić je odigrao 19 utakmica i postigao pet pogodaka uz četiri asistencije.

Nešto bolji učinak zabilježio je njegov rival iz redova Bayern Munchena Benjamin Hadžić (18), što je i logično ako uzmemo u obzir da on igra na desnom krilu, a Burnić na poziciji defanzivnog veznog.

Bayern je regularni dio okončao također na prvoj poziciji, ali u zoni Jug/Jugozapad, gdje je Hadžić upisao devet pogodaka uz dvije asistencije na 23 odigrane utakmice.

Protiv Schalkea, koji je prvi meč polufinala play-offa dobio s 3:1, u uzvratu je zabio jedan od četiri pogotka svoje momčadi (2:4), a potom je bio i siguran realizator u penal seriji, poslije koje je Bayern prošao u finale.

Ukoliko slavi u ponedjeljak, Hadžiću će to biti prvi i posljednji naslov prvaka s Bayernom, s obzirom da će od 1. jula postati igrač Stuttgarta.

Napomenimo da je Hadžić član U19 reprezentacije BiH, dok Burnić nastupa za U19 selekciju Njemačke, ali u budućnosti, kako je i sam nedavno izjavio, ima namjeru nositi dres naše države, iz koje potiče njegovo porijeklo.

(Reprezentacija.ba)