Sarajevu kažnjeno s 6.500, Željezničar s 5.000 KM

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Fudbalski klub Sarajevo ukupno sa 6.500 KM, a Željezničar sa 5.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmica sedmog kola Lige za prvaka i Kupa BiH, javlja Fena.

Sarajevo je kažnjeno sa 5.000 KM zbog propusta u organizaciji prvenstvene utakmice protiv Slobode, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava što je prouzrokovalo tjelesne povrede jednog navijača te sa dodatnih 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom Kup utakmice protiv Mladosti.

FK Željezničar kažnjen je sa 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Širokog Brijega te sa dodatnih 3.500 zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava.

HŠK Zrinjski kažnjen je s 1.000 zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom meča sa Željezničarom, a ista kazna izrečena je Slobodi zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Željezničara, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava.

Predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović kažnjen je sa 500 KM zbog kršenje Kodeksa o ponašanju nogometne organizacije, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH

Ženski nogometni klub Mladost kažnjen je sa 2.500 KM zbog neopravdanog odustajanja od organizacije i odigravanja utakmice protiv Iskre.

(Reprezentacija.ba)