Hodžić govorio za “Goal” uoči derbija sa Hajdukom

Dinamo je spreman za još jedan veliki derbi. Pritisak u Maksimiru raste svakoga dana, modri nemaju pravo na krivi korak protiv Hajduka. Ivajlo Petev i ovoga puta puno nade polaže u Armina Hodžića, svoje najveće napadačko oružje ovoga proljeća, piše Goal.

Armin Hodžić bugarskom je treneru u 2017. godini donio “brdo golova”, no Petev se nada kako zahvalni napadač ima još “municije” za veliki derbi…

“Pred nama je najveći hrvatski derbi, sigurno da će to biti dobra utakmica. Ja se nadam naravno da ćemo mi ostvariti pozitivan rezultat, pripremamo se za taj dvoboj, slušamo šefa što nam svaki dan priča i vjerujem da ćemo njegove zamisli prenijeti na teren”, rekao je u razgovoru za “Goal” Armin Hodžić, pa nastavio:

“Nisam nikada zabio Hajduku. Ali, iskreno da vam kažem, nisam niti do sada igrao previše protiv Splićana. Ali, u svakom slučaju stiglo je vrijeme za moj prvi gol Hajduku”.

Je li vam baš to dodatan motiv u derbiju sa Splićanima?

“Haha, ja svaku utakmicu želim zabiti gol, ali to je teško raditi u kontinutetu. Nekad vas ide, drugi put ne možete zabiti nikako. Svaku sam utakmicu maksimalno fokusiran, ali prije svega želim iskreno pomoći ekipi, želim pobjedu Dinama. No, vjerujem da ćemo u subotu ostvariti dobar rezultat, pa i nastaviti svoj niz pozitivnih rezultata”.

Koji je po vama veći derbi; utakmice s Hajdukom ili Rijekom?

“Ma, utakmice Dinama i Hajduka su ipak najveći derbiji hrvatskog nogometa. OK, Rijeka je sada prva na prvenstvenoj ljestvici, ali cijela povijest pokazuje drugačije. Za mene su utakmice Dinama i Hajduka ipak korak više u odnosu na dvoboje s Rijekom”.

Vrline Hajduka?

“Sigurno da im je ofanzivni dio dosta jači dio momčadi. Ali, ne bih želio sada previše komentirati takve stvari, niti izdvajati nekog igrača Hajduka”.

U derbi ćete vjerojatno bez Soudanija…

“Soudani je jedan od naših najboljih igrača, sigurno da nam bez njega, ako on doista neće igrati, neće biti nimalo lako. On nam je riješio dosta utakmica, pravih i velikih utakmica, riječ je o igraču za velike stvari. Ali, vjerujem tko god dobije priliku šefa da će i ispuniti očekivanja”.

Vi ste ovog proljeća postali jedan od najvažnijih igrača Dinama…

“Ne bih sada pričao o sebi, ali najvažnije je da pobjeđujemo i da se ekipa diže. Uz to se i ja ovoga proljeća dižem. Sretan sam što igram, što sam dobio taj kontinuitet”.

Biste li pristali da u zadnje kolo prvenstva uđete s “minus dva” u odnosu na Rijeku?

“Bih, bez razmišljanja”.

Malo o reprezentaciji…

“Vjerujem da selektor računa na mene, pa vjerujem da ću u budućnosti imati i dosta važnu ulogu u reprezentaciji. Svaki igrač sanja o reprezentaciji, želi igrati za reprezentaciju, tako i ja”, završio je Hodžić.

(Reprezentacij.ba)