Zrinjski pobjedom protiv Slobode želi napraviti veliki korak na odbrani naslova

Trener Zrinjskog Blaž Slišković najavio je kako njegova momčad na sutrašnju utakmicu 5. kola Lige za prvaka ide s namjerom da osvojio tri boda, čime bi Mostarci napravili veliki korak ka odbrani naslova prvaka.

“Neće biti lako i morat ćemo se potruditi, pogotovo što nas vjerojatno očekuje težak teren u Tuzli. Ova momčad ima kvalitetu, što smo pokazali u zadnje tri-četiri utakmice, ali morat ćemo sutra pokazati htjenje i angažman kako bi smo došli do željene pobjede”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare, javlja Fena.

Zrinjski je vodeća momčad prvenstva s bodom više od drugog Željezničara i četiri boda prednosti pred trećim Sarajevom.

Mostarcima predstoje dva gostovanja, u Tuzli kod Slobode i u Krupi na Vrbasu kod Krupe, a po Sliškovićevim riječima, s dvije pobjede Zrinjski bi napravio veliki korak ka osvajanju još jednog naslova prvaka.

“Slobodu smo dobro izanalizirali. Radi se o momčadi koja dosta oscilira. U pobjedi protiv Sarajeva prije mjesec dana pokazali su koliko mogu biti dobri, a onda za dva tjedna protiv istog protivnika su neprepoznatljivi. Ekipa je to koja ima nekoliko jako kvalitetnih pojedinaca na koje moramo posebno obratiti pažnju, jer ako se oni razigraju Sloboda može biti jako opasna”, ustvrdio je trener Zrinjskog.

Slišković neće moći računati na ozlijeđenog Peru Stojkića, a upitan je i nastup Daniela Graovca.

On se prisjetio svog zadnjeg gostovanja na Tušnju 2006. godine kada je Zrinjski s visokih 6:0 porazio Slobodu.

“Sjećam se tog gostovanja. Nakon utakmice navijači Slobode su nas ispratili velikim pljeskom, što se rijetko viđa na našim terenima. Nadam se da će tako biti i sutra, da ćemo odigrati, prije svega, fer i korektnu utakmicu, a u takvom nadmetanju vjerujem da smo u ovom trenutku kvalitetniji i da ćemo to dokazati na terenu”, optimističan je Slišković.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u subotu, s početkom u 17 sati, uz prijenos na BHT-u.

(Reprezentacija.ba)