Pjanić vjeruje u veliki rezultat

Miralem Pjanić (27) protiv Barcelone pružio je još jednu vrhunsku partiju. Osim odlične statistike Pjanića hvale svi – mediji, navijači, saigrači, ali i trener Allegri.

– Sve je super prošlo. Zasluženo smo ušli u polufinale Lige prvaka i nadamo se da ćemo doći do finala – izjavio je Miralem Pjanić za “Sportske.ba” po dolasku iz Barcelone u Torino.

Odigrao je fantastično, ali je uspjeh i čestitke na svoj račun usmjerio prema cijelom kolektivu.

– Svaku utakmicu igram sve bolje i bolje. Igram sa fantastičnim igračima i to mi dosta pomaže da svaki dan budem sve bolji. – poručio je popularni Mire.

U finalu može naletjeti na stare “mušterije”, na Real i Monako, ili Atletiko… Pjanić je optimista.

– Sada će biti sigurno teže, ali ekipa je fenomenalna. Idemo do kraja, da osvojimo sve – izjavio je Miralem Pjanić za “Sportske.ba”.

Kao i u prvom duelu ove dvije momčadi, bh. reprezentativac Miralem Pjanić i večeras je imao važnu ulogu u timu Juventusa te još jednom pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi.

Miralem je protiv Barcelone:
– oduzeo čak osam lopti  fudbalerima Barcelone,
– presjekao pet napada,
– otklonio tri opasnosti,
– dobio 12 od 20 duela
– i kreirao jednu veliku šansu za svoje saigrače.

Pored odlične defanzivne partije, naš reprezentativac je u nekoliko navrata sjajno upošljavao ofanzivce Juventusa, a u  prvom poluvremenu je odlično pronašao Higuaina, koji se nije najbolje snašao pred golom Barcelone.

Pjanić je u dvomeču Juventusa i Barcelone bio na vrhunskom nivou (pogotovo se to odnosi na defanzivne zadatke) i dokazao da je trenutno među najboljim veznim igračima na svijetu.