Sjajan nastup Pjanića protiv Barcelone

Nakon što su u prvom meču ubjedljivo savladali Barcelonu sa 3:0 na svom terenu, fudbaleri Juventusa su večeras u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona odigrali 0:0 u Barceloni i izborili nastup u polufinalu.

Kao i u prvom duelu ove dvije momčadi, bh. reprezentativac Miralem Pjanić i večeras je imao važnu ulogu u timu Juventusa te još jednom pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi.

Miralem je večeras:
– oduzeo čak osam lopti  fudbalerima Barcelone,
– presjekao pet napada,
– otklonio tri opasnosti,
– dobio 12 od 20 duela
– i kreirao jednu veliku šansu za svoje saigrače.

Pored odlične defanzivne partije, naš reprezentativac je u nekoliko navrata sjajno upošljavao ofanzivce Juventusa, a u  prvom poluvremenu je odlično pronašao Higuaina, koji se nije najbolje snašao pred golom Barcelone.

Pjanić je u dvomeču Juventusa i Barcelone bio na vrhunskom nivou (pogotovo se to odnosi na defanzivne zadatke) i dokazao da je trenutno među najboljim veznim igračima na svijetu.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.