Juventus se odbranio na Camp Nou

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige šampiona, Juventus je na Camp Nou remizirao bez pogodaka s Barcelonom (0:0) i zahvaljujući pobjedi od 3:0 iz prvog meča izborio polufinale.

Unatoč velikoj prednosti iz prvog meča, gosti iz Torina su hrabro i agresivno ušli u susret, ne dopustivši protivniku mnogo prilika za gol.

Najbolju je propustio je Messi, koji je u 19. minuti šutirao za malo pored desne stative.

Pokušavali su domaći i u nastavku stići do prednosti, a najbliži pogotku ponovo je bio Messi, šutiravši preko gola u 66. minuti.

Probali su i Roberto i Neymar, ali promjene rezultata nije bilo.

Juventus je najbolju priliku imao u 50. minuti, kada je Cuadrado šutirao tik pored lijeve stative.

Još jednu sjajnu partiju u dresu Juventusa odigrao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27), koji je prema statističkom portalu Sofascore.com bio najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi (8.0).

Posebno impresivna bila je Pjanićeva statistika u defanzivi, gdje je imao osam oduzetih lopti, pet presijecanja, te tri otklonjene opasnosti.

Mogao je Pjanić večeras i do gola, ali je njegov udarac nakon jedne odbijene lopte Ter Stegen izbacio u korner.

U nekoliko navrata je sjajno pronalazio svoje saigrače, koji se nisu najbolje snašli.



(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.