Sarajevo prvi finalist Kupa BiH

Nogometaši Sarajeva prvi su finalisti Kupa BiH, nakon što su danas u uzvratnom susretu polufinala kao gosti slavili protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 2:3.

Golove za bordo tim postigli su Duljević u 46., Crnkić u 60. i Kovačević u 83. minuti, da bi poraz domaćina ublažio Brkić sjajnim pogotcima u 88. i 89. minuti.

Inače, gosti su danas bili mnogo bolji rival i potpuno zasluženo su prošli dalje. Imali su pregršt prilika, dva puta pogodili stativu, jednom prečku, a promašili su i jedanaesterac u 18. minuti, kada je udarac Sarića zaustavio Velić.

Ipak, rezultat je na kraju mogao biti neriješen, ali je Brkić u posljednjoj minuti iz penala pogodio prečku.

Bh. reprezentativac, Haris Duljević (23), meč je zbog povrede napustio u 75. minuti, a na terenu ga je zamijenio Husejinović.

Podsjetimo, prvi meč na Koševu završen je rezultatom 1:1.

Sarajevo će se za trofej boriti s pobjednikom duela Željezničar – Široki Brijeg, koji je zbog snijega odgođen za narednu srijedu.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.