Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo prve pobjednice Premijer ženske lige BiH za kadetkinje

Tri utakmice posljednjeg, XIV kola Premijer ženske lige BiH za kadetkinje odigrane su danas, a prvi šampion ovog takmičenja je SFK 2000 Sarajevo.

Fudbalerke koje sa klupe predvodi Danica Kovačević su na gostovanju u Brčkom bile ubjedljive protiv Lokomotive pobijedivši rezultatom 1:4.

Dva gola na ovom susretu postigla je Nafija Rahmanović u 9’ i 16’, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Đina Mirčić u 33’ i Sarah Spahić u 64’. Jedini pogodak za domaći sastav postigla je Amela Nakičević u 34’.

Trener bordo tima Danica Kovačević nije krila oduševljenje nakon uspjeha.

“Kada smo krenuli da se spremamo za ovo takmičenje nismo očekivali da ćemo već u prvoj sezoni napraviti uspijeh. Ove igračice su uglavnom tek selektirane pred početak prvenstva i to su bile njihove prve utakmice. Međutim, sav trud i rad se isplatio i mi smo danas podigli pehar. Najveće zasluge sigurno pripadaju igračicama koje su odlično radile tokom cijele sezone. Zahvalila bih se i rukovodstvu kluba što su nam omogućili idealne uslove za rad. Takođe hvala i NS/FS BiH koji su prepoznali potrebu za ovom ligom koja će u budućnosti sigurno dati rezultate. Čestitam i ostalim ekipama u šampionatu na zaista fer i korektnom nadmetanju tokom čitave sezone”.

Nakon utakmice pehar i medalje igračicama SFK 2000 Sarajevo uručio je član Komiteta za takmičenje N/FS BiH Muhamed Avdić.

U ostalim susretima XIV kola Banja Luka je sa 4:1 pobijedila Radnik Bumerang, dok je Modriča bila bolja od Gradine pobijedivši 2:0. Susret Iskra Bugojno-Mladost Poljavnice odigran je 8. aprila i završen je neriješenim rezultatom 1:1.

Tim iz Sarajeva je prvu sezonu Premijer ženske lige BiH za kadetkinje završio na prvom mjestu sa 35 bodova, dok je drugoplasirani Radnik Bumerang osvojio 31. Dalje slijede Iskra Bugojno (30 bodova), Mladost Poljavnice (23), Banja Luka (18), Lokomotiva Brčko (14), ŽOFK Gradina (6) i Modriča (3).

(Reprezentacija.ba)