Bh. malonogometaši ostali bez pobjede deset sekundi prije kraja meča

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Bakuu neriješeno 6:6 sa selekcijom Albanije u susretu trećeg kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Boro Matan u ovom susretu nije mogao da računa na povrijeđenog Anela Radmilovića, te na Srđana Ivankovića koji je dobio crveni karton u drugom kolu protiv Mađarske.

Bh. reprezentativci dolaze do prednosti već u 3. minuti. Bošković se najbolje snašao u šestercu Albanije i poslao je loptu iza Gashievih leđa za 1:0.

Samo minutu poslije Albanija je izjednačila rezultat kada je Selmanaj pogodio nakon dodavanja Alibegua.

Dobru priliku nije iskoristio Markić u 9. minuti. Šutirao je neometan sa oko sedam metara od protivničkog gola, ali nije bio precizan.

U istoj minuti Albanci dolaze do prednosti. Galić je odbranio udarac Brahimia, ali je na odbijenu loptu natrčao Duio i pogodio za 2:1.

Već u 11. minuti novo izjednačenje. Umjesto Galića na gol je stao Milanović koji je učestvovao u napadu našeg tima, šutirao sa distance i izjednačio rezultat na 2:2.

Albanija do nove prednosti dolazi u 13. minuti. Bh. tim je nastavio da napada sa golman-igračem, što su Albanci iskoristili. Oduzeli su loptu na svojoj polovici i Selmanaj je pogodio nebranjenu mrežu bh. gola.

U prvom poluvremenu viđena je efikasna igra. Odličnu akciju BiH je izvela u 15. minuti kada na asistenciju Ivana Ivankovića gol postiže Josip Bošković.

Dejan Pavlović u 18. minuti pogađa za 4:3. Igrač Mostar SG Staklorada je sa šest metara iskosa sa lijeve strane pogodio mrežu protivnika i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugi period igre počeo je opreznijom igrom na obje strane. Tek u 29. minuti viđen je sljedeći pogodak. Duio je snažno šutirao sa distance i savladao Stanislava Galića za 4:4.

Raspoloženi za igru danas su bili Duio i Selmanaj. U 33. minuti prvi se našao u ulozi asistenta, a Selmanaj postiže svoj treći pogodak za 5:4 u korist Albanije.

Naš tim je do novog izjednačenja došao u 35. minuti kada je Aladžić bio precizan iz penala, nakon što je Duio igrao rukom u svom šestercu.

U susretu punom preokreta golman Milanović je u 39. minuti postigao pogodak za 6:5, a deset sekundi prije kraja susreta Brahimi pogađa za konačnih 6:6.

Nakon ovog remija reprezentacija BiH je izgubila šanse za plasman u baraž.

Albanija-Bosna i Hercegovina  6:6 (3:4)

Dvorana: “Idman Sarayi”, Baku (Azerbejdžan).

Sudije: Costas Nicolaou (Kipar), Lars Van Leeuwen (Holandija), Borislav Kolev (Bugarska).

Golovi: 0:1 Bošković (3’), 1:1 Selmanaj (4’), 2:1 Duio (9’), 2:2 Milanović (11’), 3:2 Duio (13’), 3:3 Bošković (15’), 3:4 Pavlović (18’), 4:4 Duio (29’), 5:4 Selmanaj (33’), 5:5 Aladžić (35’ penal), 5:6 Milanović (39’), 6:6 Brahimi (40’).

Žuti kartoni: Mulahmetović (BiH), Brahimi (Albanija)

Albanija: Fidan Gashi, Gentian Begaj, Azem Brahimi, Mentor Mejzini, Halim Selmanaj, Klodian Rrapi, Raldi Agolli, Narcis Alibegu, Rej Karaja, Ani Mullaj, Taulant Shkodra, Duio. Selektor: Erind Resuli.

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Dejan Pavlović, Tomislav Bevanda, Josip Bošković, Marijo Aladžić, Darko Milanović, Stefan Jokić, Kristijan Pantić, Nijaz Mulahmetović, Ivan Ivanković, Dario Markić, Bilal Jelić. Selektor: Boro Matan.

(Reprezentacija.ba)