Trener Željezničara uoči prvog polufinalnog susreta Kupa BiH protiv Širokog Brijega

Fudbaleri Željezničara sutra će gostovati ekipi Širokog Brijega u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, javlja Fena.

Uoči odlaska u Međugorje gdje će se “plavi” pripremati za ovaj meč, trener Željezničara Slavko Petrović je medijima izjavio da se nada da njegova ekipa može ostvariti povoljan rezultat uoči revanša u Sarajevu.

“Vjerujem da možemo odigrati dobar meč i ostvariti povoljan rezultat pred revanš. Široki je u dobroj formi, ali uvjeren sam da Željezničar može odigrati bolje nego dosadašnji rivali Širokog, u napadu i odbrani”, rekao je Petrović.

Trener Željezničara ističe da bi odlično bilo kada bi njegovi igrači ostvarili dobar rezultat uz postignut gol, te da jedini problem trenutno ima na poziciji beka.

“Široki nam je ostao dužan i pokušat ćemo to iskoristiti za plasman u finale. Štedili su igrače za ovu utakmicu, ali najbitnije je da mi odigramo na visokom nivou”, rekao je strateg.

Dodao je da će Zajko Zeba biti spreman za sutrašnji duel.

Igrač Željezničara Darko Marković je naglasio da Željezničar uvijek ide na pobjedu, te da ekipa trenutno ne razmišlja o derbiju sa Sarajevom koji će biti odigran narednog vikenda.

Ekipa će danas otputovati i obaviti trening u Međugorju, a utakmica će biti odigrana u srijedu, 12. aprila na stadionu “Pecara” s početkom u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)