Matanovi izabranici nadoknadili zaostatak od dva gola

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Bakuu neriješeno 2:2 sa Mađarskom u susretu drugog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I pored nekoliko prilika na obje strane u prvom poluvremenu nije bilo golova. Drugi period igre su bolje otvorili Mađari. Bh. reprezentativci su bili neoprezni na sredini terena u 22. minuti, Horvath je presjekao jedno dodavanje, izašao sam pred Galića i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Četiri minute poslije Mađarska je udvostručila prednoost. Golman Toth je poslao loptu ka šestercu bh. tima gdje je Srđan Ivanković nije najbolje zahvatio glavom, a Droth je bio priseban i pogodio je za 0:2.

Kapiten reprezentacije BiH Nijaz Mulahmetović  u 31. minuti postiže pogodak za 1:2. Aladžić je šutirao sa distance, lopta je išla pored gola, ali je Mulahmetović natrčao na nju i skrenuo je u mrežu protivnika.

Srđan Ivanković je u 35. minuti protestvovao nakon jedne sudijske odluke, te je dobio crveni karton. Naredne dvije minute Mađari su imali igrača više na terenu, ali nisu iskoristili brojčanu prednost.

U 38. minuti naš tim izjednačuje rezultat. Bevanda je asistirao Pavloviću koji šutira sa šest metara i pogađa donji desni ugao gola Totha.

Do kraja susreta bh. tim je stvorio još nekoliko prilika, ali Bevanda, Bošković i Markić nisu bili precizni i rezultat se nije mijenjao.

U trećem kolu 11. aprila BiH će se sastati sa Albanijom u 15:30 sati, dok će meč Mađarska-Azerbejdžan početi u 18:00.

Bosna i Hercegovina-Mađarska 2:2 (0:0)

Dvorana: “Idman Sarayi”, Baku (Azerbejdžan).

Sudije: Lars Van Leeuwen (Holandija), Borislav Kolev (Bugarska), Timo Onatsu (Finska).

Golovi: 0:1 Horvath (22’), 0:2 Droth (26’), 1:2 Mulahmetović (31’), 2:2 Pavlović (38’).

Žuti kartoni: S. Ivanković, Bošković (BiH), Rabl (Mađarska).

Crveni karton: S. Ivanković (BiH).

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Dejan Pavlović, Srđan Ivanković, Dario Markić, Marijo Aladžić, Darko Milanović, Stefan Jokić, Kristijan Pantić, Nijaz Mulahmetović, Ivan Ivanković, Tomislav Bevanda, Josip Bošković, Bilal Jelić. Selektor: Boro Matan.

Mađarska: Gyula Toth, Richard David, Peter Nemeth, Norbert Horvath, Laszlo Bita, Gabor Matkovics, Bence Klacsak, Peter Komaromi, Janos Trencsenyi, Janos Rabl, Akos Harnisch, Zoltan Droth, Adam Hosszu, Istvan Gal. Selektor: Sito Rivera.

(Reprezentacija.ba)