Prcić se vratio u pravi kolosjek

Nancy je danas u 32. kolu francuske Ligue 1 pomalo iznenađujuće, barem ako je tabela mjerilo, savladao Rennes sa 3:0.

Nakon 32 utakmice francuskog šampionata Rennes je 11. sa 40 osvojenih bodova, dok je Nancy 17. sa 31 bodom. Tijesno iznad granice koja vodi u drugu ligu.

Puno važnije za nas da je Sanjin Prcić (23) ponovo bio u početnom sastavu Rennesa.

Gledajući posljednjih deset utakmica, u čak njih devet Prcić se našao u prvih 11.

Podsjetimo se kroz posljednjih par godina – nekadašnji kapiten U21 BIH pomalo se bio izgubio nakon što iz juniora i drugog tima Sochauxa 2013. godine prešao u seniorski tim kluba u kojem je stasao. U dvije godine skupio je 29 nastupa, te donosi odluku da 2014. godine pređe u Rennes.

U utakmicama koje je igrao, čak i protiv najjačih francuskih klubova, pokazuje svoj kvalitet. Ipak biva posuđen u Torino gdje gotovio nikako nije igrao, zatim u Perugiu gdje je za 13 utakmica zabio tri gola.

Povratak u Rennes bio je pravi potez za Sanjina kojemu 62-godišnji trener Christian Gourcuff daje pravu priliku. U sezoni iza sebe ima 21 utakmicu i jedan postignut gol.

Nakon što je debitovao kod Safeta Sušića, pa u kvalifikacijama za Euro 2016 čak dobio priliku i da zaigra od prve minute one nesretne utakmice protiv Kipra u Zenici (1:2), Sanjin Prcić i kod Mehmeda Baždarevića ima puno prostora za dokazivanje.

Neosporno je da se radi o vrhunskom potencijalu čija karijera uz zdravlje i sreću može postati jednom od većih u historiji bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)