Trener Željezničara uoči susreta osvrnuo se na zgusnut raspored u sadašnjem dijelu takmičenja

Fudbaleri Željezničara u subotu dočekuju ekipu Krupe u okviru trećeg kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica, javlja Fena.

“Plavi” se nalaze na drugom mjestu s 48 bodova, a prošlo kolo su na teškom gostovanju u Mostaru kod prvoplasiranog  Zrinjskog osvojili bod (0:0), dok je Krupa na domaćem terenu također remizirala s Radnikom (1:1) i nalazi se na šestom mjestu s 33 poena.

Trener Željezničara Slavko Petrović uoči susreta osvrnuo se na zgusnut raspored u sadašnjem dijelu takmičenja.

“Igra se utakmica za utakmicom, kao na filmskoj traci. Tek su se slegli utisci u odnosu na prošlu  protiv Zrinjskog. Krupu smo ove sezone dva puta pobijedili. Sutra moramo pokušati osigurati pobjedu. Sve teče po planu i očekujem da pokažemo bolje lice nego protiv Zrinjskog i ako bude malo sreće da se stanje na tabeli popravi”, istakao je Petrović.

Dodaje da je Krupa ekipa koja igra dobro na strani i da su tim koji ne treba potcijeniti, te da zna njihove vrline i mane.

“Vrline ćemo pokušati zaustaviti, mane iskoristiti. Što se tiče ekipe, bit će promjena. Nema Zebe, Stanića, to će biti problematično. Što tiče se ostalih, svi su na broju. Crnov je u prošloj utakmici ušao u igru i nadam se da na njega možemo računati u nastavku”, zaključio je trener Željezničara.

Prvi strijelac tima Ivan Lendrić dodao je da utakmicu protiv Zrinjskog ekipa što prije treba zaboraviti, te da su fokusirani na meč protiv Krupe.

“Ovu utakmicu sada moramo dobiti i učinit ćemo sve da to ostvarimo. Svaki put kada igramo na Grbavici imamo obavezu prema navijačima i ja ih pozivan da dođu u što većem broju”, rekao je Lendrić.

(Reprezentacija.ba)