Trener Zrinjskog uoči derbija sa Željezničarom

Pobjeda protiv Krupe ne smije nas zavarati i tek nakon sutrašnje utakmice znat ćemo je li Zrinjski izašao iz krize, izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković, javlja Fena.

Nakon uvjerljive pobjede nad Krupom (4:0) u prvom kolu Lige za prvaka Plemići u nešto boljem raspoloženju nastavljaju utrku za naslovom prvaka, a u srijedu je na programu derbi drugog kola u kojem će snage odmjeriti prvi na ljestvici Zrinjski i drugi Željezničar.

“Željo ima niz od osam pobjeda i doći će u Mostar s namjerom da taj niz nastavi. Očekujem kvalitetnu utakmicu, ne vjerujem da će se Željezničar doći braniti, a s druge strane, mi kući moramo igrati ofenzivno. Pobijedit će ona ekipa koja bude imala veću želju, a nadam se da će to biti Zrinjski”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Slišković je istaknuo kako Željezničar nije ekipa koja “melje protivnike”, ali momčad Slavka Petrovića je u velikom naletu.

“Osam uzastopnih pobjeda govori o kvaliteti te momčadi. Kao ekipa dosta su kompaktni, vrlo disciplinirani. Imaju pojedince koji u svakom trenutku svojom individualnom kvalitetom mogu riješiti utakmicu, a na nama je da te pojedince pokušamo zaustaviti što je bolje moguće”, kazao je strateg Zrinjskog.

Što se tiče situacije u momčadi mostarskog premijerligaša Slišković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Blaića i Nermina Jamaka, dok su mu ostali igrači na raspolaganju.

“Danas poslijepodne odradit ćemo lakši trening na kojem ćemo se fokusirati na neke taktičke stvari. Nakon tog treninga odlučit ću o početnoj postavi. Iako nisam trener koji se ravna po protivniku, prije svega gledam svoju ekipu, ipak je potreban određeni oprez jer ne dolazi nam bilo tko. Moguće da ćemo neke stvari promijeniti i dati posebne zadatke nekim igračima “, dodao je Slišković.

Govoreći o svojoj trenerskoj filozofiji, kazao je kako mu je želja da njegova momčad igra isto bilo da se radi o gostujućoj ili domaćoj utakmici.

“Protiv Krupe bilo je stvari koje ja tražim, ali bilo je i loših stvari. Te loše stvari donekle su umanjene zbog visoke pobjede, ali ja kao trener uočio sam te stvari i morat ćemo ih ispraviti. Ako u tome uspiješ onda si napravio dobar posao”, zaključio je Slišković.

Utakmica Zrinjski – Željezničar na programu je u srijedu u 18:30 sati.

(Reprezentacija.ba)