Turniri elitne runde kvalifikacija organizovani prema najvišim UEFA standardima

U mjesecu martu 2017. godine Bosna i Hercegovina je bila domaćin dva UEFA elitna kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo, a N/FS BiH je bio tehnički organizator ovih događaja.

U Bijeljini je održan turnir muških “U-17” selekcija, a naša reprezentacija je ostvarila svoj drugi uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo “U-17” koje će se održati u mjesecu maju ove godine u Hrvatskoj. Ženske kadetske selekcije su svoje takmičenje održale u Sarajevu i Doboju kod Kaknja.

Za organizaciju ovih turnira N/FS BiH je dobio zvanične pohvale od strane UEFA službenih lica, jer su načinom organizacije turnira ispunjeni najviši standardi. Ovo se nije moglo postići bez pomoći vrijednih domaćina ovih događaja.

Ovim putem N/FS BiH se zahvaljuje svima onima koji su bili uključeni  u organizaciju ovih događaja, posebno menadžmentu i osoblju Etno sela “Stanišići” gdje su bile smještene reprezentacije, kao i uposlenicima FK “Radnik” Bijeljina na čijem stadionu su odigrane dvije utakmice u ovim kvalifikacijama, te Područnom fudbalskom savezu Bijeljina, a posebno gospodinu Radiki Mariću.

Iskrene pohvale zaslužuje bijeljinska publika koja je bila “dvanaesti igrač” našim momcima i bez čije podrške naša reprezentacija ne bi mogla ostvariti ovaj uspjeh. Njihova zdušna podrška sa tribina je bila dodatni impuls izabranicima Sakiba Malkočevića na putu ka ovom velikom takmičenju.

Zahvaljujemo se osoblju iz FK “Mladost” Doboj-Kakanj, uposlenicima stadiona “Otoka” u Sarajevu i hotela “Park” u Vogošći, čijim radom i predanošću je ovaj turnir elitnog kruga kvalifikacija za kadetkinje protekao u najboljem redu. Njihovim predanim radom su zadovoljeni visoki UEFA standardi. Sve pohvale za svoje angažman zaslužuju policijske, vatrogasne i zdravstvene uprave gradova u kojim su održani ovi turniri za stručno i profesionalno izvršavanje svojih obaveza, navodi se u saopćenju N/FS BiH.

(Reprezentacnija.ba)