Baždarević o meču Albanija – BiH

Reprezentacija BiH sutra će u Elbasanu sa početkom u 18,00 sati igrati prijateljski meč protiv Albanije, a na današnjoj press konferenciji selektor bh. tima Mehmed Baždarević govorio je o tom duelu.

“Dilema oko sastava ima kao i uvijek. To su detalji, koje ćemo riješiti nakon večerašnjeg treninga. Nekoliko igrača nam nedostaje, ali imamo mlade fudbalere, koji će to znati iskoristiti i moći odgovoriti dobroj ekipi Albanije. Ova utakmica će nam poslužiti da se uvjerimo u njihove mogućnosti. Do meča sa Grčkom ima još više od dva mjeseca i teško je govoriti o pripremi za taj susret. Trenutno smo koncentrisani na utakmicu protiv Albanije”, kazao je Baždarević i prokomentarisao izostanak Miralema Pjanića:

“Niko direktno neće preuzeti ulogu Miralema. Sastavit ćemo ekipu da odigramo najbolje i da svaki fudbaler ima svoju ulogu. Niko neće imati zadatak da mijenja Pjanića. Nadam se da se njegovo odsustvo neće osjetiti i da će oni koji budu igrali dati svoj maksimum”, rekao je naš selektor.

Reprezentacija Albanije je igrala na posljednjem Euru, a Baždarević smatra da su obje selekcije napredovale u posljednje vrijeme.

“Obje reprezentacije su izuzetno napredovale. Naši fudbalski odnosi su prijateljski i znate da je prva zvanična utakmica BiH bila upravo u Albaniji. Albanija je fudbalska nacija, koja ulaže mnogo i za nekoliko godina će biti jedna od najboljih u Europi. Isto tako mislim i za Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Baždarević.

Meč Albanija – BiH sudit će Dimitar Mečkarovski iz Makedonije.

(Reprezentacija.ba)