Engleski premijerligaš Fulham večeras je igrao ponovljeni susret FA Kupa protiv momčadi Sheffield Uniteda, a cijeli meč u timu Fulhama odigrao je naš potencijalni reprezenativac Muamer Tanković.

Nakon što se prvi susret odigran 26. januara završio bez pobjednika 1:1, večeras je ekipa Fulhama na svom Craven Cottage stadionu igrala ponovljeni susret protiv  trećeligaša Sheffield Uniteda. 

Mnogi su očekivali da će Fulham na svom terenu bez većih problema upisati trijumf i plasirati se u narednu fazu najstarijeg klupskog nogometnog takmičenja. Ipak, gosti su se hrabro držali i nakon 90 minuta mreže su mirovale zbog čega se igralo dodatnih 30 minuta.

Loše izdanje premijerligaša, dok je sa druge strane trećeligaš Sheffield uspješno čuvao svoju mrežu, te opasno prijetio iz kontra napada. Kada se činilo da će pitanje putnika u narednu fazu FA Kupa biti odlučeno izvođenjem penala, Sheffield United je u predzadnjoj, 119. minuti golom S. Millera šokirao domaće i osigurao plasman dalje.

Muamer Tanković je ponovo zaigrao u početnoj postavi Fulhama i bio veoma dobar na terenu. Iako je tokom većine susreta igrao nešto defanzivniju ulogu, tačnije na poziciji veznjaka, Tanković je bio zapažen i uglavnom pokretao napade svoje momčadi.

Agilnost, dobra kontrola lopte i odlično kretanje na terenu su osobine koje možemo nadovezati Tankoviću uzimajući u obzir večerašnju utakmicu.

Recimo i to da je susret sa tribina posmatrao selektor reprezentacije Švedske Erik Hamren. Ne treba puno nagađati razloge zbog čega i zbog koga se Hamren odlučio pogledati ovaj meč.

Fulham u nedjelju igra ligaški meč protiv Manchester Untieda.

(Reprezentacija.ba)