Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić u razgovoru za portal Klix.ba kaže da će reprezentativci tokom prvenstva moći viđati svoje porodice, supruge, djevojke i prijatelje.Na ovaj način, Pape je demantovao natpise pojedinih medija koji su, kako kaže, pogrešno protumačili njegove riječi.

"Pitali su me da li sam pristalica toga da porodice igrača budu sa igračima. Niti u jednom trenutku nije bilo govora o našoj reprezentaciji. Rekao sam da nisam pristalica toga jer Svjetsko prvenstvo nije odmor. Međutim, moji igrači dobro znaju koliko imaju slobode sa mnom. Svi njihovi članovi porodice i prijatelji uvijek mogu doći kod nas. Oni kod mene imaju slobodu kakvu sigurno nemaju niti su imali kod svojih trenera", kaže Sušić za Klix.ba.

Pape kaže da će istu praksu nastaviti i tokom Mundijala.

"Svi oni mogu doći kod nas u hotel svaki dan i obići igrače", dodaje selektor.

Kamp bh. reprezentacije nalazi se na otoku u Guaruji, a Zmajevi će biti smješteni u hotelu Casa Grande.

"Ja imam povjerenje u ljude koji su išli u Brazil da izaberu mjesto gdje će biti naša baza. Vidio sam hotel koji je na plaži i znam da trening centar nije daleko. Zadovoljan sam jer nismo imali veliki izbor. Najvažnije mi je da imam sve igrače na raspolaganju, da ne bude povreda i da atmosfera u i oko reprezentacije bude dobra", kaže Sušić.

Zmajevi će u biser Atlantika, kako odmilja zovu Guaruju, stići pet prije utakmice protiv Argentine. Pripremat će se na stadionu Antonio Fernandes, koji je od hotela udaljen manje od pet kilometara.