Fudbaleri Gaziantepspora i večeras su pružili sjajnu partiju na domaćem terenu u okviru 14. kola turske Super lige protiv Trabzonspora.

Medunjaninova ekipa je na "Kamil Ocak" stadionu ugostila favorizovani Trabzonspor, a domaći su na kraju pobjedili rezultatom 3:2.

Golijada je otvorena već u 5. minuti susreta kada je Tosun postigao gol za vodstvo od 1:0. Isti igrač je nakon pola sata igre povisio prednost Gaziantepspora na 2:0 i takvim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu gosti se vraćaju u igru i golom Maloude u 57. minuti smanjuju prednost na 1:2.  Ipak, domaći tim u posljednje vrijeme igra odlično i u 64. minuti ponovo dolaze do prednosti od 2 gola razlike.

Naš reprezentativac je centrirao loptu iz kornera, a Traore se sjajno snašao i matirao protivničkog golmana za vodstvo od 3:1. Do kraja utakmice momčad Trabzonspora je uspjela smanjiti zaostatak na konačnih 3:2, a strijelac je bio Gural.

Pred kraj susreta Medunjanin je mogao postići i gol. Pokrenuo je kontra napad svoga tima i istrčao sa još tri suigrača do protivnička gola, no Traore je bio sebičan i odlučio se šutirati. Lopta je otišla pored gola, a naš Zmaj je neometan čekao na drugoj strani.

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Gaziantepspora, a zanimljivo da su u posljednja tri susreta postigli po tri gola, te primili ukupno tri gola. U sljedećem kolu igraju protiv Ibričićevog Erciyespora.

(Reprezentacija.ba