Najbolji strijelac naše reprezentacije svih vremena, Edin Džeko je u intervjuu za klupsku internet sranicu Manchester Citya, zajedno sa još nekoliko suigrača, komentarisao žrijeb grupa na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Naš reprezentativac je sretan raspletom žrijeba i sa pravom kao glavnog favorita izdvaja odlične Argentince.

 – Imamo priliku ostvariti sjajan rezultat na Mundijalu, a fantastičan način za početak Mundijala jeste igranje protiv Argentine na čuvenoj "Marakani" što će biti posebno iskustvo za svakog Bosanca i Hercegovca. Gledajući objektivno žrijeb je mogao biti bolji, ali također moglo je biti i mnogo gore, tako da sam sretan zbog ovakvog scenarija. Naš cilj je pokušati se plasirati u narednu fazu, ali vidjet ćemo. Detaljno ćemo analizirati naše protivnike, a naravno da se Argentina ističe kao najteži protivnik. Oni su favoriti za prvo mjesto, a poslije njih sve je otvoreno, kazao je Džeko i dodao: Protiv Argentine smo igrali nedavno u prijateljskom susretu. Kako god, protiv ekipe u kojoj igra najveća zvijezda poput Lionela Messija je uvijek teško igrati.

Osim Edina Džeke, žrijebom su zadovoljni i argentinski reprezentativci iz Citya, Aguero i Zabaleta. Aguero je istakao kako BiH ima nekoliko indivudalno kvalitetnih igrača i da neće biti lahko igrati protiv Zmajeva, unatoč nedavnoj pobjedi.

(Reprezentacija.ba)