U vikendu iza nas deset reprezentativaca Bosne i Hercegovine je odigralo svih 90 minuta za svoje timove, dok se jedino Sejad Salihović upisao u listu strijelaca sa dva postignuta gola protiv momčadi Werdera.

Asmir Begović je branio svih 90 minuta za svoj Stoke City koji je poražen od Evertona rezultatom 4:0. Iako je primio četiri gola Begović je imao osam uspješnih odbrana na ovom susretu i bio jedan od najboljih igrača Stokea.

Jasmin Fejzić sa A'alenom je trijumfovao u gostima protiv Union Berlina sa 3:1. Naš golman je branio cijeli susret za A'alen koji se nalazi na devetoj poziciji druge njemačke lige.

Emir Spahić je sa svojim Bayerom iz Leverkusena bez problema savladao Nurnberg rezultatom 3:0. Kapiten naše reprezentacije odigrao je svih 90 minuta za "Apotekare" koji se nalaze na odličnoj drugoj poziciji njemačke Bundeslige iza vodećeg Bayerna.

Sead Kolašinac odigrao je posljednjih pet minuta za svoj Schalke koji je ubjedljivo na svom terenu savladao Stuttgart sa 3:0. Schalke se nalazi na petoj poziciji sa 24 osvojena boda.

Ermin Bičakčić je sa Braunschweigom poražen od Bayerna u Minhenu sa 2:0. Bičakčić je odigrao svih 90 minuta za svoj tim koji je posljednjeplasirani na tabeli.

Avdija Vršajević odigrao je 78 minuta za Hajduk u velikom derbiju protiv Dinama u Zagrebu, a susret je završen rezultatom 2:2.

Toni Šunjić nije nastupio za Zoryu zbog suspenzije, koja je iznenađujuće dekalsirala favorizirani Dnipro na domaćem terenu sa 3:0.

Sejad Salihović postigao je dva gola sa bijele tačke i ubilježio jednu asistenciju za Hoffenheim u fantastičnom susretu protiv Werdera koji je završen 4:4. Salihović je proglašen za igrača utakmice. Postigao je ukupno šest golova ove sezone u Bundesligi.

Adnan Zahirović nije ulazio u igru u porazu Bochuma od Minhena 1860. Gosti iz Minhena su trijumfovali protiv Zahirovićevog Bochuma rezultatom 1:2. Ekipa Bochuma se nalazi u sredini tabele i trenutno je bilža zoni ispadanja, nego borbi za plasman u najbolju ligu Njemačke.

Zvjezdan Misimović je u subotu sa Guizhou Renheom priredio veliko iznenđenje i savladao momčad Ghuangzoua sa 2:0, a u okviru prve utakmice finala kineskog FA Kupa. Miske je za svoj tim odigrao svih 90 minuta.

Zoran Kvržić je na Kantridi nakon remija protiv Guimaraesa u Europskoj ligi, sinoć sa Rijekom igrao ligašku utakmicu i to protiv neugodnog Slaven Belupa. Gosti su bili blizu iznenađenja, ali je sjajni Benko pružio još jedan odličan nastup i sa svoja dva gola spasio Rijeku poraza. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a naš reprezentativac Kvržić je odigrao cijeli meč.

Haris Medunjanin je ostvario veoma važnu ligašku pobjedu sa Gaziantepsporom i to nad ekipom Genclebirligija za koju nastupa naš internacionalac Ermin Zec. Gazinatepspor je slavio sa 1:3, a Medunjanin je igrao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Senijad Ibričić je propustio i posljednji susret Erciyespora koji je poražen od Trabzonspora sa 3:1.

Izet Hajrović je doživio novi poraz sa Grasshoppersima i to protiv momčadi Luzerna rezultatom 1:2. Naš Zmaj je odigrao prvih 45 minuta u ovom susretu. Njegov tim trenutno zaostaje tri boda za vodećim Baselom.

Edin Višća je odigrao cijeli meč u visokoj pobjedi Istanbula nad ekipom Adana Demirspor rezultatom 4:0. Višćin Istanbul je 2. na tabeli sa istim brojem bodova kao i aktuelni lider Orduspor. 

Miralem Pjanić sa Romom je upisao i četvrti uzastopni remi u Seriji A. Roma je jučer gostovala kod Atalante u Bergamu, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Pjanić je u igru ušao u 62. minuti umjesto Marquinha i pružio dobar nastup.

Senad Lulić sa Lazijem svoju utakmicu 14. kola Serie A igra večeras protiv Napolija.

Miroslav Stevanović nakon što se u prošlom kolu našao u početnoj postavi Elchea, ovoga vikenda nije konkurisao za nastup protiv A. Madrida.

Edin Džeko je odigrao posljednjih desetak minuta u pobjedi Manchester Citya nad Swanseom rezultatom 3:0. 

Vedad Ibišević je sa Stuttgartom poražen od Schalkea sa 3:0. Ekipa Stuttgarta ima problema sa povredama i u posljednje vrijeme igraju dosta loše. Ibišević je u porazu od Schalkea odigrao svih 90 minuta.