Danas je na zagrebačkom Maksimiru odigran najveći hrvatski derbi između DInama i Hajduka. Susret je završen rezultatom 2:2.

Prvu priliku ima Vršajević u petoj minuti susreta. U uigranoj akciji gostiju Hajduk izvodi korner na drugu stativu gdje nesmetano nalijeće na loptu Vršajević čiji je volej udarac neprecizan.

Naši internacionalci ponovo u prvom planu pet minuta poslije. Sven Sušić asistira Kouassiju koji pogađa za 0:1 i veilko slavlje gostujućih navijača koji su utakmicu zajedno pratili sa navijačima Dinama na istočnoj tribini maksimirskog stadiona.

Dinamo je u nastavku bolji protivnik, pa Soudani u 24. poravnava na 1:1, a Čop pola sata kasnije postavlja rezultat od 2:1.

Kada su svi već razmišljali o posljednjem sudijskom zvižduku, u 92. minuti utakmice nakon gužve u protivničkom šesnaestercu Pašalić šutira i matira golmana Zeleniku za konačnih 2:2.

Naš reprezentativac Avdija Vršajević odigrao je 78 minuta na poziciji lijevog beka, a jedan od najboljih pojedinaca u redovima Hajduka bio je Sven Sušić koji je odigrao cijeli susret. Ipak, uprkos četiri viđena gola, najveći hrvatski derbi nije ponudio naročito kvalitetan fudbal.