Fudbaleri Rome danas su upisali i četrvrti uzastopni remi u Seriji A čime su dali priliku Juventusu da se odmakne po prvi put ove sezone na 3 boda ispred Vučice.

Roma je danas u Bergamu gostovala kod Atalante a naš reprezentativac je susret započeo sa klupe za rezervne igrače. Pomalo čudan sastav stratega Rimljana, s obzirom da je od prve minute prethodno najavio Ljajića i Pjanića.

Upravo je u prvom poluvremenu mnogo nedostajalo kreativnosti kod gostujućeg tima, dok je sa druge strane Atalanta imala izvrsnu priliku za postizanje gola ali se ispriječila stativa.

U drugom poluvremenu Garcia je shvatio da stvari ne funkcionišu po planiranom, te je uveo Ljajića i Pjanića koji su unijeli dosta živosti i agilnosti u redovima Rome.

Ipak, slobodan udarac za Atalantu u 51. minuti donio je domaćima vodstvo od 1:0,  a ulozi egzekutora se našao Brivio. Poslije toga je uslijedila žestoka ofanziva gostiju i Roma do kraja susreta uspijeva samo poravnati rezultat na 1:1.

Strijelac izjednačujućeg gola bio je Strootman u 90. minuti meča. 

Roma je trenutno prva na tabeli sa 34 osvojena boda koliko ima i drugoplasirani Juventus. No, Juventus svoju utakmicu 14. kola Serie A igra večeras u Torinu protiv Udinesea.

(Reprezentacija.ba)