Sastanak predstavnika fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarska, Hrvatske, Kipra, Grčke, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Makedonije, Rusije, Rumunije i Turske održan je juče u Limassolu, prenosi zvanična stranica Fubalskog saveza BiH.

Učesnici sastanka su odlučili da javno podrže kandidature Armanda Duke iz Albanije i Sarveta Yardimcia iz Turske na predstojećim izborima za Izvršni odbor UEFA, a koji će biti održan 5. aprila ove godine u Helsinkiju.

Izuzev Davida Gilla iz Engleske i Mariosa Lefkaritisa koji je odustao od kandidature, svi ostali kandidati za Izvršni odbor evropske kuće fudbala, Zbigniew Boniek (Poljska), Kairat Boranbayev (Kazahstan), John Delaney (R. Irska), Armand Duka (Albanija), Reinhard Grindel (Njemačka), Elkhan Mammadov (Azerbejdžan), Karl-Erik Nilsson (Švedska), Kieran O'Connor (Vels), Michele Uva (Italija), Michael van Praag (Holandija) i Servet Yardicmi (Turska), predstavili su se u Limassolu.

U prvom dijelu sastanka predstavnici UEFA Emilio Garcia i Chris Bonnet imali su prezentaciju o temi „Otkrivanje kladioničarskih prevara“, dok je Omar Ongaro iz FIFA prezentovao „Posjed trećeg lica“.

Delegaciju NS/FS BiH su činili predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus i generalni sekretar Jasmin Baković.

(Reprezentacija.ba)