Selektor ženske U17 BiH pred turnir elitnog kruga kvalifikacija, koji će biti održan od 20. do 25. marta u Sarajevu i Doboju kod Kaknja

Ženska “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Vogošći i počela pripreme za turnir elitnog kruga kvalifikacija za EP koji će biti održan od 20. do 25. marta u Sarajevu i Doboju kod Kaknja.

Izabranice Ilije Lucića su već odradile tri treninga, dva u Vogošći i jedan na pomoćnom terenu stadiona “Grbavica”, prenosi službeni sajt N/FS BiH.

“Sve su se djevojke odazvale, zdravstveni bilten je uredan i nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Po onome što smo vidjeli Norveška je favorit u grupi, ali i mi imamo svoje ambicije. Igramo pred domaćom publikom i želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, rekao je selektor Lucić.

Da reprezentativke kvalitetno rade potvrdila je i kapitenka ekipe Aldina Hamzić.

“Atmosfera je super, sve je odlično od početka priprema. Trudimo se da što spremnije dočekamo turnir kako bismo ostvarili veliki rezultat. Nadam se da ćemo biti na nivou, pogotovo jer smo domaćini kvalifikacija. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu”.

Reprezentativka Minela Gačanica sa nestrpljenjem očekuje početak turnira.

“Jedva čekamo utakmice. Grupa je izuzetno jaka, ali mi ćemo se boriti i ostaviti srce na terenu. Nadamo se dobrom rezultati. Očekujem i podršku naših navijača i uspješan nastup u kvalifikacijama”.

U prvom kolu bh. kadetkinje će se sastati sa Danskom u ponedjeljak, 20. marta u 15.00 sati na stadionu Mladosti u Doboj Kaknju.

(Reprezentacija.ba)