Sportske igre mladih, Äetvrte po redu, ulaze u svoju zavrÅ¡nicu. U Sarajevu su danas poÄela finalna nadmetanja, a ovu manifestaciju uveliÄao je koÅ¡arkaÅ¡ki reprezentativac BiH Mirza Teletović, javlja FENA.

Kapiten bh. reprezentacije danas se u dvorani “Ramiz SalÄin” na Mojmilu družio s uÄesnicima Igara te održao mini trening.

Treningu su prisustvovali djevojÄice i djeÄaci iz 25 bh. gradova, izmeÄ‘u ostalih i maliÅ¡ani iz podruÄja pogoÄ‘enih poplavama, te djeca s teÅ¡koćama u razvoju.

Teletović istiÄe da mu je zadovoljstvo Å¡to može dati doprinos ovoj manifestaciji i družiti se s bh. maliÅ¡anima.

– Želim prije svega da zahvalim USAID-u koji se trudi da ukljuÄi naÅ¡u djecu u ovaj program, druženje, upoznavanje jedne s drugima, edukovanje djece pravim putem. Volim se družiti s djecom, ona uvijek daju pozitivnu energiju. Imam sina od Å¡est godina i kćerku od Äetiri, te joÅ¡ dvoje blizanaca. Volim s njima da se igram, to me opuÅ¡ta. KoÅ¡arka je moj posao koji zna da bude naporan, a djeca me zaista opuÅ¡taju – kazao je Teletović.

Sportske igre mladih ove godine okupile so oko 35.300 maliÅ¡ana iz 25 bh. gradova. TakmiÄenje se odvija u 10 sportova.

Pobjednici regionalnih takmiÄenja borave besplatno na petodnevnom takmiÄenju u Sarajevu od 19. do 23. augusta.

U saradnji s KoÅ¡arkaÅ¡kim savezom BiH i USAID-om, Igre ove godinu promoviraju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem Å¡irenja tolerancije i prijateljstva kroz sport, piÅ¡e FENA.

(Reprezentacija.ba)