Naša košarkaška reprezentacija će večeras u tuzlanskoj dvorani Mejdan odigrati svoju drugu kvalifikacionu utakmicu u borbi za plasman na Eurobasket 2015 godine.

Nakon gostujuće pobjede u Londonu nad selekcijom Velike Britanije, naši košarkaški Zmajevi će večeras ugostiti reprezentaciju Islanda.

U našem taboru vlada pozitivna atmosfera i očekuje se pobjeda nad Islandom koja bi nas dovela na korak do plasmana.

Podsjetimo, selekcija Islanda je po rejtingu najlošija momčad u grupi, ali su kao takvi ostvarili pobjedu protiv Velike Britanije.

Ulaznice za ovaj meč su rasprodane, tako da je zagarantovana velika podrška navijača našem nacionalnom timu.

“Po rejtingu su najslabija ekipa u grupi. Međutim, oni su pobjedili Britance i pokazali da su u ovom trenutku opasniji od njih. Gledao sam neke inserte zajedno sa suigračima i selektorom, analizirali smo im ih i moram priznati da je košarka koju oni igraju pomalo “divlja”. Nema tu nekog razrađenog sistema igre. Dosta se kreću, šutiraju i mogu biti dosta neugodni. Međutim, uz vatrenu podršku naše publike koju očekujem protiv Islanda, mislim da ćemo upisati pobjedu”, izjavio je naš mladi reprezentativac Adin Vrabac koji je dobio povjerenje selektora Ivanovića.

Naredni meč, u okviru trećeg kola, Bosna i Hercegovina igra 24. augusta kada ćemo u Skenderiji ugostiti Veliku Britaniju.